Dronken te water geraakte man blijkt op steiger langs Spaarndamseweg te slapen

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
1/6
Haarlem

De hulpdiensten zijn maandagochtend groots uitgerukt nadat een dronken man vermoedelijk in het Spaarne was gevallen. Hij was met twee vrienden uit de stad gekomen gelopen toen die vrienden hem op een gegeven moment kwijt waren langs de Spaarndamseweg. Ter hoogte van een pylon langs het Spaarne kwamen luchtbelletjes omhoog en werd gedacht dat hij het water in was gevallen.

Langs de kant van het water werd de vermiste vriend door de politie gezocht terwijl meerdere brandweer-eenheden, ambulances en een traumateam onderweg waren om mee te helpen zoeken. Een duiker van de brandweer is bij de belletjes het water in gegaan om de dronken man te zoeken.

Terwijl de duiker het water in was gegaan werd de vermiste dronken man zo'n honderd meter verder op een steiger voor bootjes slapend aangetroffen. De man is opgevangen door ambulancepersoneel. Na een controle is hij samen met zijn vrienden thuis afgezet.

De dronken man bleek eerder die avond al in de stad met een pylon op zijn hoofd aangetroffen, hij zou toen met zijn vrienden richting huis gaan.

Meer nieuws uit Haarlem