Vredesweek: Alkmaar krijgt vredesvlam uit Hiroshima

Hiroshima Peace Memorial Park in Hiroshima.© EPA

Connie Vertegaal
Alkmaar

De vredesvlam uit Hiroshima, de Japanse stad die door de atoombom werd getroffen, komt op 28 september naar Alkmaar.

Het is een van de activiteiten in de vredesweek die dit jaar voor de tweede keer in Alkmaar plaatsvindt. De week start op 21 september; de internationale dag van de vrede.

Het initiatief van de vredesweek is van de Alkmaarse Raad van Kerken. Het programma is een mix van kerkelijke activiteiten en cultuur.

Op 21 september opent wethouder Paul Verbruggen de vredesweek en is er de theatervoorstelling ’George en Eran worden racisten’ in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Picassolaan.

Een greep uit de andere activiteiten: sacrale dans, de film ’White Sun’ in het Filmhuis, een gespreksavond voor jongeren. Ook is er de mogelijkheid om te bidden voor de vrede op 27 september om 12 uur in de Laurentiuskerk. Op 28 september klinkt het vredeslied in de Rekere, bij een presentatie van de vredesreis ’Earth Caravan’. Hier brandt de vredesvlam uit Hiroshima, van het vuur dat na de atoombom oplaaide.

Rolf Jacobi van de vredesweek. ,,Waarom dit initiatief? Er zijn altijd spanningen in de wereld, juist daarom is het goed als je merkt dat er ook mensen bewust met de vrede bezig zijn. Je kunt een oorlog ergens ver weg niet stoppen, maar in je eigen buurt, of straat of in je eigen huis kan je er wel aan de vrede werken.’’

Het complete programma is te zien op www.alkmaarstadvancompassie.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.