Tweede divisie: ’Blauwe blamage’ in Hardenberg zet positie van John de Wolf bij Spakenburg onder druk

Tweede divisie: ’Blauwe blamage’ in Hardenberg zet positie van John de Wolf bij Spakenburg onder druk
John de Wolf bezet inmiddels de laatste plaats met Spakenburg in de tweede divisie en staat dan ook flinke druk.
© Archieffoto
Hardenberg

Spakenburg heeft op bezoek bij HHC Hardenberg een ongenadig pak slaag gekregen. De ploeg van trainer John de Wolf verliet met een 6-1 nederlaag en het schaamrood op de kaken sportpark De Boshoek.

,,Ergens heerst een gevoel van machteloosheid. Het vertrouwen is al niet heel groot omdat we amper punten pakken, dus in principe wordt het daarna alleen maar moeilijker”, is Roy Castien eerlijk.

Na wat omzettingen in de rust kwam Spakenburg goed uit de kleedkamer, maar waar Versteeg en Werkman hun inzetten niet tegen het net zagen vallen, deed Hemmink dat aan de andere kant wel. Daarna was het verzet van Spakenburg gebroken.

,,Hoe het de tweede helft ging, was echt typerend voor ons seizoen tot nog toe. Als je er zoveel weggeeft, moet je er zelf vijf maken om te winnen. Dat gaat niet gebeuren in de tweede divisie.”

Lees ook: Geplaagde John de Wolf raakt steun en toeverlaat binnen bestuur van Spakenburg kwijt en voelt de druk toenemen

Castien redde nog de eer vanaf de stip, maar de spelmaker kreeg ook nog een rode kaart en de gifbeker moest helemaal leeg. ,,Het is helemaal niet nodig om in de vijfentachtigste minuut bij een 5-1 achterstand een rode kaart te pakken, maar hij maakte juist een overtreding op mij. Ik heb ook drie noppen in mijn enkel staan”, gaf Castien aan.

Door de nederlaag zakte Spakenburg af naar de laatste plaats in de tweede divisie, met een punt uit vier wedstrijden. Met de komende weken Jong Sparta (thuis), Jong Volendam (uit), Noordwijk (thuis) en IJsselmeervogels (uit) op het programma mag bij de Blauwen gerust van code oranje gesproken worden.

Castien: ,,We moeten echt uit een ander vaatje tappen. We hebben er al een aantal geprobeerd, maar nog steeds niet de juiste gevonden. Het wordt zaak om dat nu heel snel voor elkaar te krijgen.”

HHC-Spakenburg 6-1

33. Junte 1-0, 54. Hemmink 2-0, 62. Etten 3-0, 65. Castien 3-1 (pen.), 71. Fatima 4-1, 79. Hemmink 5-1, 89. Etten 6-1.

Rode kaart: 86. Castien (Spakenburg).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen