Premium

Hockey: Dames van Laren komen flink tekort tegen kampioenskandidaat SCHC bij debuut Marc Materek als coach

Hockey: Dames van Laren komen flink tekort tegen kampioenskandidaat SCHC bij debuut Marc Materek als coach
Met een uiterste krachtsinspanning weet Sophie Goorhuis hier de 0-1 van SCHC nog te voorkomen. Het bleek slechts uitstel van executie voor Laren.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Laren

Natuurlijk werd er na afloop gehamerd op de woorden ’bouwen’ en ’fundering’. Maar feit blijft dat Laren op eigen veld genadeloos hard onderuit ging tegen SCHC: 0-5

Dat het een oneerlijke strijd was wist iedereen aan de Eemnesserweg wel. Laren nam na een rumoerige zomer afscheid van een aantal speelsters, SCHC versterkte zich alleen maar. De club uit Bilthoven gaat voor de landstitel, Laren weet nog niet waar het staat. Maar het was gisteren voor alle aanwezigen even wennen dat Laren geen enkele aanspraak op de zege maakte.

In de eerste helft bleef het bij 0-0 en dat was een klein wonder. De paal, uitstekend keeperswerk van keeper Karlijn Adank, een redding op de lijn van Sophie Goorhuis: Laren had over geluk niet te klagen. Na de hervatting was het geluk op. Routinier Carlien Dirkse van den Heuvel opende de score. Even veerde Laren op en waren er wat kansjes, maar de 0-2 en zeker de 0-3 zorgden voor de ineenstorting van het kaartenhuis. SCHC liep uit naar 0-5, dankzij aanwinsten Pien Dicke (2x) en Yibbi Jansen én oud-speelster van Laren Laurien Leurink.

Na enige twijfel moet ook de grootste optimist van Laren Marc Materek toegeven dat het verschil groot was. ,,Natuurlijk komen zij vaak in de cirkel en staan we soms met onze rug tegen de muur”, zegt de nieuwe coach. ,,Als we het voor rust iets slimmer doen kunnen we ook een goaltje maken. Ja oké, Stichtse kan er misschien nog meer maken. Maar we blijven wel in de wedstrijd en dan is het jammer dat we dat ene balletje er niet in prikken. We hebben ermee te maken dat we een nieuwe structuur moeten neerzetten, dat kost tijd. Ik ga niet zitten mopperen, ik weet waar ik aan begonnen ben.”

Voor Fabiënne Roosen was het een gekke dag. Ze verruilde Laren deze zomer voor SCHC. ,,Ik ben blij met mijn keuze”, vertelt ze. ,,Het was wel wennen dat ik even naar een andere kleedkamer moest, maar je moet het ook niet te groot maken. Van tevoren was ik er meer mee bezig dan op het veld zelf. Het is een beetje hetzelfde als je zenuwachtig bent, nadat je de eerste bal geraakt hebt is dat over.”

Roosen speelde vorig seizoen al met de gedachte te vertrekken, maar de bezuiniging op tophockey gaf haar het laatste zetje. ,,Ik miste op een gegeven moment wat voldoening. Als je niet meer happy bent moet je het of accepteren, of iets veranderen. Ik heb geprobeerd het te accepteren, maar dat lukte niet. Het zou mijn negende jaar bij Laren worden, je moet soms een stap zetten om je te ontwikkelen. Daar had ik behoefte aan. En inderdaad, die bezuiniging was de druppel.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen