Premium

ADO’20 kan zegereeks niet voortzetten en gaat onderuit tegen beloften van ADO Den Haag

ADO’20 kan zegereeks niet voortzetten en gaat onderuit tegen beloften van ADO Den Haag
Den Haag

ADO’20 heeft de zegereeks niet voort kunnen zetten. Na overwinningen tegen ONS Sneek, UNA en DEM, verloren de Heemskerkers zondagmiddag van de beloften van ADO Den Haag.

Jong ADO Den Haag is dit seizoen nieuw in de voetbalpiramide. De talenten van de Hagenaars zijn echter niet meteen favoriet voor de titel, zag ook ADO’20-trainer Raymond Bronkhorst. „Maar het zijn wel allemaal fitte jongens. We kregen in de eerste helft voldoende kansen, het had eigenlijk 2-0 voor ons moeten staan bij de rust.” ADO’20 stond in de pauze echter met 1-0 achter.

Bronkhorst moest verschillende omzettingen doen in de basis, omdat Ted Amson op een lange reis is en Luc Schuffelen tijdens de warming-up afhaakte. „Cani Yilmaz speelde op plek van Ted, maar het was pas zijn eerste wedstrijd sinds 9 maanden, hij was lang geblesseerd.”

In de tweede helft ging ADO’20 meer druk zetten en ging Bronkhorst zelfs met vier aanvallers voetballen, namelijk invallers Daoud Bousbiba, Maurizio Brenna en Rick Neele en Meraj Allahdad. „En dan weet je dat je een treffer tegen kan krijgen. In de slotfase maakte ADO Den Haag dan ook de 2-0. Het was een lastige wedstrijd, helemaal omdat je op een sfeerloos sportpark voor 50 man speelt, waarvan 49 supporters voor ADO’20 zijn.”

ADO’20: Van der Wijst, Oghogho, Rijnink, Kroon, Boon (60. Codfried), S. Nijman, Yilmaz (46. Brenna), Mazreku, Neele, Christophersen (65. Bousbiba), Allahdad.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen