Premium

Vrouwen Bloemendaal vechten zich terug na slechte start tegen Victoria

Vrouwen Bloemendaal vechten zich terug na slechte start tegen Victoria
Malou Nanninga heeft de 2-1 gemaakt in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.
© Foto UNITED PHOTOS / Koen Suyk
Bloemendaal

Bloemendaal is de competitie in de hoofdklasse uitstekend gestart. Zondagmiddag werd promovendus Victoria met 3-1 verslagen. Een hoofdrol was weggelegd voor Malou Nanninga, die twee keer scoorde.

De eerste minuut van de confrontatie tegen de ploeg uit Rotterdam was een gruwelminuut voor de gastvrouwen. Na vijfendertig seconden ging Pili Romang het duel aan met haar tegenstander. De Argentijnse routinier van Bloemendaal raakte volgens velen de bal, maar volgens de scheidsrechters opzettelijk de stick van de opponent. De toegekende strafcorner werd door Daphne Voormolen snoeihard achter doelvrouw Diana Beemster geslagen. De domper die deze opening de ploeg van coach Jeroen Visser bracht, leek snel weggespoeld te worden door Sacha Olderaan.

De van Huizen overgekomen Olderaan werd door Sanne Caarls schitterend vrijgespeeld, maar kwam twee centimeter te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Waarna Bloemendaal karakter toonde en de mouwen opstroopte om de pijnlijke start zo snel mogelijk te vergeten. Met als bijkomend effect, dat Victoria steeds verder werd teruggedrongen en scoringskansen zich aandienden. De doelgerichte, slimme actie van Myrthe van Kesteren na een scoop van Demi Hilterman had een beter lot verdiend, Pili Romang legde vlak voor het doel van Victoria de bal af naar niemand en de door Carmel Bosch ingeslagen strafcorner werd ternauwernood gekeerd door de Rotterdamse keepster.

Het duurde tot ver in het derde kwart voordat Bloemendaal loon naar werken kreeg. Er mochten vier strafcorners op rij genomen worden en bij de laatste van die serie was het raak. De variant werd door Malou Nanninga met de backhand feilloos afgewerkt: 1-1.

Bloemendaal wilde meer en zette een tandje bij. Diana Beemster onderscheidde zich nog wel in de slotseconden van het derde kwart, door een Rotterdamse strafcorner fraai te keren. In het laatste kwart moest het gebeuren voor Bloemendaal. Het gebeurde ook. Carmel Bosch versierde een strafcorner, Malou Nanninga sloeg opnieuw raak. En in de dying seconds tipte Nine Rijna de bal, na opnieuw een strafcornervariant, over de lijn: 3-1, een dik verdiende zege voor Bloemendaal.

,,Dat vind ik ook”, straalde Malou Nanninga na afloop. De eerste helft liep het nog niet goed bij ons. Maar de tweede helft hebben we uitstekend gespeeld. Het moet nog bij mij binnen komen, maar ik ben zo ontzettend blij.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen