Den Helder Suns wint twee keer en gaat eenmaal onderuit tijdens oefentrip in Luxemburg

Den Helder

Tot twee keer aan toe konden de basketballers van de Suns dit weekend een terechte overwinning vieren. Tot grote tevredenheid van hun coach Peter van Noord. De speelsters van Dozy BV Den Helder wisselden winst en verlies af.

Vrijdagavond wonnen de Suns met 67-90 van T71, de nieuwe ploeg van Lavonte Dority die eerder in Den Helder speelde. Waarna de dag erop het Duitse Wiha Panters net iets te sterk was (78-79). De vierde wedstrijd in vier dagen leverde tegen het Luxemburgse AB Contern een ’lekkere’ 70-78 overwinning op.

Terwijl iedere wedstrijd Yarick Brussen zowel in punten als in rebounds in de dubbele cijfers kwam, schoot Boyd van der Vuurst letterlijk en figuurlijk met 28 punten in de laatste wedstrijd uit zijn slof. Dat leverde trainer/coach Peter van Noord een tevreden gevoel op. ,,Vooraf had ik mijn twijfels of het wel goed was om met zo weinig fitte spelers vier wedstrijden achter elkaar te spelen, maar nu ik er op terugkijk was het een goede beslissing om niet een wedstrijd te laten lopen. Deze ploeg heeft wedstrijdritme nodig en ik heb ze zien groeien. Michael Miller heeft lekker meegedaan en we konden zelfs Josh Williams gisteren een paar minuten laten spelen. Ik wil een groot compliment geven aan de mensen die deze zomer met Yarick Brusse hebben gewerkt, want ook in deze trip toonde hij zijn kwaliteiten’’, aldus Van Noord.

Damesteam

Ook trainer/coach Mario Bennes bivakkeerde met zijn damesteam dit weekend in Luxemburg.Wat ze zaterdag een duidelijke 83-55 nederlaag tegen het Duitse Heidelberg - het nieuwe team van de geblesseerde Janiek van Veen - opleverde. De dag erop zorgde een sterke tweede helft er voor dat er met 63-54 van AB Contern werd gewonnen. Na een gelijk opgaand eerste kwart (21-20) keek Den Helder met nog tien minuten te gaan tegen een dragelijke 55-47 achterstand aan, waarna het alsnog volledig mis ging.

Bennes: ,,Zoals Heidelberg verdedigde zou ik het ook graag bij mijn ploeg zien. Veertig minuten druk geven en dan wachten tot je tegenstander in elkaar stort. Dat was een aardige les voor ons, waar we ook veel mee kunnen doen.’’

Tegen Contern ging aanvankelijk meer fout dan goed. Tot Bennes duidelijk maakte wat hij vond. Kiki Fleuren scoorde zes driepunters.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen