Premium

RCH-Pinguins verliest en alleen twee zeges tegen Kinheim volstaan voor titel aankomend weekend

RCH-Pinguins verliest en alleen twee zeges tegen Kinheim volstaan voor titel aankomend weekend
Pitcher Dion Steyl in actie voor RCH-Pinguins
Heemstede

RCH-Pinguins zal komend weekend twee maal moeten winnen van Kinheim om de kans op promotie levend te houden. De Heemstedenaren wonnen zaterdag met 6-5 van Euro Stars maar zondag ging het mis met een 5-2 nederlaag.

Kinheim won wel tweemaal van UVV met 10-0 en 3-2 en dus heeft Kinheim het iets eenvoudiger dan RCH aanstaand weekend in de allesbeslissende topper. Eén keer winnen van de Heemstedenaren is voldoende voor de promotiewedstrijden.

,,Dat was ook al zo voor dit weekend, dus is er in principe niets veranderd”, aldus assistent-coach Ab de Boer van RCH. ,,We hebben alles in eigen hand. Kinheim heeft soms ook moeite om zijn duels makkelijk te winnen dus ik zie wel kansen.”

Zaterdag was er weinig aan de hand ondanks de kleine zege. RCH nam een 4-0 marge, maar liet veel lopers achter op de honken. Dus bleef het te lang spannend. ,,Ik had eigenlijk geen moment het idee dat we in de problemen kwamen”, verduidelijkte De Boer.

Dion Steyl gooide een sterk duel en verliet als winnaar de heuvel. Evan Brisentine nam het de laatste twee slagbeurten over.

Kinheim liep zaterdag over UVV heen in zeven innings, maar daar plaatste coach Michael Crouwel wel kanttekeningen bij. ,,We komen dan meteen op 5-0 en dan duurt het tot de zevende inning dat we weer weten te scoren. Als we het beter verdelen kan ik eerder wisselen.”

Zondag verliep het heel moeizaam voor Kinheim, want tot aan de negende inning stond het zelfs 0-2 voor UVV. Kinheim sloeg ook maar vier honkslagen.

Na geraakt werper, twee stootslagen, een opofferingstik en een fout kwam Kinheim op 2-2. Marcel Tolenaars sloeg daarna René Cremer binnen voor het winnende punt. Cremer verving Thomas Bos, die vanwege zijn baan op Schiphol afgelopen weekend en komend weekend niet beschikbaar is.

Onze Gezellen wil met opgeheven hoofd het seizoen afsluiten. Dat lukte deels met een puntendeling tegen Amsterdam Pirates 2 (4-2 en 1-2).

,,We willen graag derde eindigen en dan hebben we het naar onze mogelijkheden uitstekend gedaan”, vertelde OG-coach Frank Koot.

Na een 0-2 achterstand kwam OG langszij zaterdag en won daarna met 4-2. Nick Boxelaar en Rob Dreijer haalden op de heuvel de zege binnen.

Sparks is definitief zeker van nog een seizoen overgangsklasse. De Haarlemmers wonnen en verloren van DSS 2: 6-2 en 2-8.

Het duel van zondag stond vooral in het teken van het afscheid van Mike Bos, die na vier jaar afscheid neemt van Sparks. Maar ook van het honkbal in het algemeen. Rick Hetem coachte Bos heel lang. ,,25 jaar geleden debuteerde hij onder mij bij TYBB en nu stopt hij ook met mij als coach.”

Het hoogtepunt van zaterdag was de homerun van Jesse van de Berg.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen