Premium

Schagen United bekert verder en is klaar voor ’oorlog’ in vierde klasse

Schagen United bekert verder en is klaar voor ’oorlog’ in vierde klasse
Bij deze scrimmage gaat de bal er gek genoeg nog niet in, waar Robbert-Jan Klein (midden) namens Schagen United wel zijn best doet.
© Foto Marc Moussault
Schagen

In voorbereiding op een ogenschijnlijk interessante competitie heeft Schagen United de eerste ’kraker’ al af mogen strepen. Omdat tegenstander Koedijk naar Groenoord was gekomen om onderling uit te maken wie er verder mocht in het bekeravontuur. Die eer viel de gastheer uit Schagen ten deel.

De gefuseerde kwaliteiten van SRC en Schagen bleken eerder al te imposant voor Nieuwe Niedorp en Winkel. Waar het in geval van die laatstgenoemde ploeg eveneens een derdeklasser betrof. Net als Koedijk. Er was daarom geen reden om de formatie van oefenmeester Sem Wokke vooraf al weg te cijferen. Maar er stond nu wel een opponent van formaat tegenover Schagen United die de ploeg in dat opzicht nog niet was tegengekomen in de beker. Al bleek dat voor de thuisclub geen excuus om angstig af te wachten. Sterker, de openingstreffer was voor Schagen United. Amper dertig seconden onderweg werd Robbert-Jan Klein op maat bediend en de aanvoerder haalde van dichtbij de trekker over: 1-0. Heel lang duurde die euforie niet, want aan de andere kant was één diepe bal voldoende om Lars van der Zei in stelling te brengen en hij bleef eveneens bijzonder koel: 1-1.

Spectaculair

Hoewel die inleiding alles in zich had om ook een spectaculair vervolg te beloven, kwam dat er voor de rust nog amper van. Beide ploegen gaven waarschuwingen af waarbij Jild Wardenaar met een kopbal op de paal nog het meest mocht balen, een voorsprong kwam er richting de rust niet meer. Waar de equipe uit Schagen tijdens de afgelopen wedstrijden juist een minder tweede bedrijf op de mat legde ten opzichte van de eerste, was daar nu geen sprake van. Kennelijk geleerd van gemaakte fouten zorgde Schagen United er dit keer voor dat het beste nog moest komen. ,,Na de vorige twee duels lekker dat het nu wel beter liep na de rust. Zeker richting het competitietreffen met Geel Zwart volgende week. Niet te vergelijken met Koedijk, natuurlijk. Maar dit is wel goed voor het vertrouwen’’, aldus coach Wokke. Want het initiatief lag na de pauze bij zijn partij en via Wardenaar was daar opnieuw de voorsprong. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven door Koedijk en de aanvaller wist precies hoe hij daarmee om moest gaan: 2-1. De gelijkmaker van Roan Siebring dreigde roet in het eten te gooien, Schagen United was niet onder de indruk. Nadat eerst de poging van Klein van de lijn werd gehaald en Wardenaar van dichtbij op sluitpost Tim Reijne stuitte, kopte invaller Mats Hoogenbosch alsnog die rebound binnen: 3-2.

Bevestiging

Een marge die de gastheer op dat moment simpelweg toekwam. Omdat de fusieclub veel meer en nadrukkelijker aantoonde zin te hebben in een vervolg van het bekeravontuur. De tweede van Klein was de bevestiging waar de geweldige vrije trap van aanvoerder Tom Hofkamp aan de andere kant niets meer aan wijzigde: 4-3. Met drie zeges in de bekerpoule, waarvan twee op een derdeklasser, heeft Schagen United zich geplaatst voor de volgende ronde. Al is dat met het oog op de aankomende competitie misschien zelfs bijzaak. ,,Laat Geel Zwart maar komen’’, heeft Wokke in ieder geval zin en vertrouwen in het eerste competitieduel. Maar tegelijkertijd houdt de trainer een slag om de arm. ,,Omdat iedereen van Schagen United wil winnen. Daar moeten wij mee om kunnen gaan. Zondag wordt er een hoop duidelijk.’’

Schagen United: Kuipers; Weggemans, M. Schoen, Kunst, C. Schoen; Bakker (Hoogenbosch), R. Schoen, Sijnesael; Klein, Wardenaar (Reijne), Julsing (Heijblom).

Koedijk: Reijne; De Vrueh, Indri, Rep, Vonk; De Lange, Stuart, Koopmans; Hartsink, Van der Zei, Hofkamp.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen