Premium

Beemster plaatst zich na knotsgekke middag (6-6) voor volgende bekerronde

Beemster plaatst zich na knotsgekke middag (6-6) voor volgende bekerronde
Vince van Gelderen zet Beemster op fraaie wijze op 2-1.
© Erik Rietman Fotografie
Middenbeemster

Bekerwedstrijden bieden vaak spektakel. Maar Beemster en Dynamo maakten er zondag wel een heel bijzonder schouwspel van. De bezoekers namen na een bizarre eerste helft (3-3) een 4-6 voorsprong, maar zagen de thuisploeg na een even opmerkelijke tweede helft toch weer langszij komen. En dankzij de 6-6 bekert Beemster een ronde verder.

Beemster heeft op z’n zachtst gezegd een vervelend jaar achter de rug. Er werd vroegtijdig afscheid genomen van de trainer, de ploeg degradeerde naar de derde klasse en het ontbrak aan spelplezier. Van dat laatste was gistermiddag nog maar nauwelijks iets te merken. Regelmatig verscheen er een glimlach binnen de lijnen en het feest dat gezamenlijk gevierd werd na de 6-6 sprak ook boekdelen. ,,Ja, de sfeer is prima. Dat was vorig jaar wel anders. Maar we hadden eerlijk gezegd ook weinig te zoeken in de tweede klasse. Wat dat betreft is het goed dat we zijn gedegradeerd. Want nu komen we echt weer aan voetballen toe”, aldus aanvoerder Sjors Goes. Hoe het Beemster daadwerkelijk zal vergaan in de competitie is nog even afwachten, maar de voorbereiding werd gistermiddag in ieder geval positief afgesloten. Al was daar wel een krankzinnige wedstrijd voor nodig.

De thuisploeg opende de score na weifelend uitkomen van Dynamo-doelman Ronald Schouten, maar de keeper was duidelijk niet de enige die faalde. Zo liep de wedstrijd uit op een foutenfestijn, die het publiek zich nog lang zal herinneren. Joost Huting kon bij de 1-1 bijvoorbeeld nog een paar keer om zich heen kijken, om te zien of hij echt zo werd vrijgelaten. Maar zo’n beetje bij iedere tegentreffer ging het mis. Het ene moment stond de defensie van Dynamo niet op te letten en een paar minuten later tikten de bezoekers weer veel te makkelijk door de verdediging van de thuisploeg.

Toch leek de thuisploeg na ruim een halfuur in een zetel te zitten, al stond Dynamo na de 3-1 direct weer op. De aansluitingstreffer volgde en nog voor het rustsignaal waren alle aanvallende inspanningen van de thuisploeg weer teniet gedaan. Kon het dan nog gekker? Ja. Na de pauze waren er nog meer kansen en zowel Dynamo als Beemster bleef grossieren in het weggeven van ruimte.

Natuurlijk, met Mike van der Velden heeft de ploeg uit Ursem een gevaarlijk wapen in huis, alleen werd er te weinig gedaan om hem af te stoppen. Ook de voorhoede van de thuisploeg beleefde een lekkere middag. Net als op trainingsavonden kon er gewerkt worden aan de afronding en zo af en toe vloog er een bal hoog over het doel.

Uiteindelijk leek Dynamo aan het langste eind te trekken, maar waar in de eerste helft Beemster een comfortabele voorsprong weggaf, deed Dynamo dit na de pauze nog eens dunnetjes over. En dat paste ook perfect in het plaatje van de wedstrijd. Het was namelijk niet goed, maar wel uiterst vermakelijk.

,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ja, we maakten veel fouten. Maar gelukkig stond het in de andere voorbereidingswedstrijden wel goed achterin”, vervolgde Goes, die weer zin heeft in het echte werk. ,,Ik hoop op een plek boven in de middenmoot en misschien een periode. Maar het belangrijkste is dat we weer echt plezier hebben op het veld. En dat plezier is er weer.”

Beemster: Fokkema, Dennis Gontha, Nicolai, Goes (81. Ruijter), Zeelenberg, Daniel Gontha, Engelgeer, Schaap, Van Gelderen (46. Haisang/79. Box), Hillebrand, Trovato.

Dynamo: Schouten, Stiphout, Buisman, B. Roelofsen, S. Roelofsen, Huting, M. Durak (79. Loos), N. Durak (86. Stiphout), Van der Velden, Witte (15. Poland), Baltus.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen