Premium

Ambitieuze vierdeklasser Always Forward houdt derdeklasser Westfriezen op 1-1 in saai bekerduel

Ambitieuze vierdeklasser Always Forward houdt derdeklasser Westfriezen op 1-1 in saai bekerduel
Uitblinker Mauro Robles Bello van Always Forward schiet de bal weg voor de voeten van Westfriezen-speler Casper van Beek.
© Foto Theo Groot
Zwaag

De bekerontmoeting tussen Westfriezen en Always Forward was gistermiddag grotendeels een weinig verheffende ontmoeting. De nog enigszins spectaculaire slotfase maakte de trip naar sportpark ’t Krijt in Zwaag nog een beetje de moeite waard. Het werd 1-1.

De eerste helft boeide nauwelijks. Noemenswaardig was de fraaie kopbal van Always Forward aanvaller Tommy de Weerd uit een corner van Cemil Zaal. De katachtige redding van Stephan Punter was minstens even fraai. De klok stond toen al op de 39e minuut.

Op slag van rust kon het tot dan toe aanvallend armetierige Westfriezen zowaar ook aanspraak maken op een treffer. Met een heerlijke uittrap van Punter werd de rappe Danilo Apreda gelanceerd, zijn poging om Always Forward-doelman Luuk Weel te verschalken verdween echter ver over het doel.

Het was het sluitstuk van een saaie eerste helft, waarin vierdeklasser Always Forward de controle had. Dat vond Patrick Huisman, trainer van derdeklasser Westfriezen, overigens niet vreemd. ,,Forward heeft een goede ploeg. Het wordt eens tijd dat ze uit de vierde klasse komen. Daarnaast lag bij ons de focus op de verdediging. We krijgen de laatste wedstrijden veel te veel goals tegen. Dat moest anders. Dat de tegenstander dan meer de bal heeft, is helemaal niet erg. Ik weet wat wij aanvallend kunnen. Daar maak ik mij geen zorgen over.’’

Dat de aanvallende aspiraties van Westfriezen slechts zelden vorm kregen was overigens ook te danken aan uitblinker Mauro Robles Bello. Hij wist de doorgaans gevaarlijke Westfriezen-aanvaller Youri Akkerman lam te leggen.

Dat Always Forward het Westfriezen zo lastig kon maken, verbaasde aanvoerder Barry Rageh niet. ,,We hebben de balans gevonden in ons team en hebben een sterke selectie waarin elke positie dubbel bezet is. Dit moet ons jaar worden zodat we volgend seizoen ook in de derde klasse spelen. We zijn er klaar voor. Dit seizoen kan het echt.’’

Hij vond de puntendeling dan ook zeker terecht. En het leek er zelfs op dat Always Forward er met de volle buit vandoor zou gaan. Met een goede opening vond De Weerd invaller Anfernee Blanker. De rappe back stoomde het vijandelijke strafschopgebied in en verschalkte Punter vervolgens met een goed schot. In blessuretijd werd diezelfde Blanker echter in de luren gelegd door Apreda, die vervolgens de gelijkmaker binnenschoot.

Veel waarde had de bekerwedstrijd overigens niet voor beide ploegen. Vooraf was immers al duidelijk dat De Rijp de poule zou gaan winnen en dat de laatste bekerwedstrijd tussen Westfriezen en Always Forward was gedegradeerd tot een oefenwedstrijd.

Westfriezen-Always Forward 1-1.

88. Blanker 0-1, 90. Apreda 1-1.

Westfriezen: Punter, Van Diepen (70. Kramer), Gieltjes, Steenman, Beerepoot, Weevers (15. Rood), Bartele, Broers, Mak (54. Van Beek), Apreda, Akkerman.

Always Forward: Weel, Van Schagen, Rageh, Robles Bello, Zaal (46. Blanker), Bruijn, Gorissen (66. Vaerewijck), Inyamah, De Weerd, Apostol (73. Balentina), Limbach.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen