JVC voldoet als logische winnaar van Texels getinte bekerpoule aan de verwachtingen

Julianadorp

Met een relatief simpele 2-0 zege op Oosterend heeft JVC in ieder geval aan de verwachtingen voldaan. Want in een bekerpoule met ook nog ZDH was de equipe van oefenmeester Ben de Visser de favoriet en na twee overwinningen krijgt het avontuur voor die ploeg ook een vervolg.

De derdeklasser uit Julianadorp was het tenslotte aan de stand verplicht om in deze toch Texels getinte groep de boventoon te voeren. En die formatie stelde niet teleur. Al ging het in duel met Oosterend nog niet zo vanzelfsprekend als dat De Visser aanvankelijk ongetwijfeld wel had begroot. Want na 45 minuten was er aan de stand nog altijd niets veranderd: 0-0. ,,Het ging inderdaad wat stroef. Balbezit hadden we voldoende en kansjes kregen we ook, het schortte bij ons aan de afronding’’, aldus De Visser. Na de thee was het vervolgens een ander verhaal. ,,Want na een minuut of zestig was de pijp bij ons toch echt leeg. Zij waren al de bovenliggende partij, op dat moment helemaal. Wat natuurlijk geen schande was. Zij spelen een niveau hoger’’, aldus Ruben Duinker, trainer in dienst bij Oosterend. Het was uiteindelijk Patrick Beens die het lot van Oosterend bepaalde.

Stempel

Met twee treffers drukte hij opnieuw zijn stempel op een wedstrijd van JVC: 2-0. ,,Toen het nog 0-0 stond, was er natuurlijk altijd de kans dat de bal een keer goed zou vallen bij Oosterend. Maar wij waren zo dominant, ik heb eigenlijk geen moment het idee gehad dat wij in de problemen konden komen’’, zei De Visser na afloop. Toch kon Duinker aan de andere kant niet per se ontevreden zijn. ,,En ik heb bepaalde dingen gezien die in de competitie van pas gaan komen. Zoals? Dat vertel ik niet. Ik deel nog helemaal niets.’’ Na de promotie van voor de zomer mag JVC het weer een jaartje in de derde klasse proberen. ,,Het was een nuttig bekertoernooi. Bepaalde spelers uitgeprobeerd op diverse plekken. Een beetje geëxperimenteerd. Klaar voor de competitie’’, sprak De Visser. ,,Mijn negende seizoen inmiddels, geloof ik. Ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin en dat is volgens mij wederzijds. Pas als ik merk dat ik mezelf begin te herhalen, moet ik misschien gaan denken aan de volgende stap. Dat is nu nog niet aan de orde.’’ Zijn JVC trapt zondag af tegen Hugo Boys.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen