Premium

Rugbyers van Cas RC juichen na nerveuze start in Amstelveen

Amstelveen

De rugbyers van Cas RC kennen een prima start aan het seizoen. De Castricummers wonnen zaterdag ook hun tweede wedstrijd van het seizoen. In poule A van de ereklasse werd Amstelveens RC met 15-31 verslagen, nadat vorige week URC met 42-0 over de knie werd gelegd.

„We begonnen nerveus”, zag speler/coach Ray Naea. „Zochten de moeilijke oplossing en kwamen zelfs op achterstand. Gelukkig waren we op tijd weer bij de les, gingen we terug naar de basis en wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Al snel werd de 10-3 achterstand ongedaan gemaakt door een try van Bob van Riet en een conversie Clayton Kiwara. Vervolgens nam Cas RC, aan de hand van uitblinkers Kiwara en Deon Cavier Mau’u, het heft in handen tegen de dapper strijdende thuisploeg.

„Wij waren de betere ploeg, zeker na de nerveuze openingsfase. Maar ik moet zeggen dat Amstelveense RC er alles aan deed om het ons lastig te maken. Ze slaagden er goed in om ons onder druk te zetten. Gelukkig wisten hadden we daar een goed antwoord op.”

Via tries van Dialy Limmen, Rikkert Verhofstad en Naea en conversies van Kiwara werd het krachtsverschil ook in cijfers uitgedrukt.

„We kennen een prima start van de competitie”, was de logische conclusie van Naea die wel kritisch blijft. „Er valt nog een hoop te verbeteren. En daar werken we hard aan. Elke week worden we een klein stukje beter en hopelijk is is dat uiteindelijk genoeg om bij de beste vier te eindigen.”

Dat zou Cas RC een plek in de BeNeCup voor volgend seizoen opleveren. „Dat is het uiteindelijke doel. Maar eerst moeten we ons voor de kampioenspoule plaatsen. De eerste stappen zijn succesvol, zaak is dat we het nu volhouden.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen