DEM scoort erop los tegen HSC’21 en stijgt naar vijfde plaats in derde divisie

Mehmet Gencer schreeuwt het uit nadat hij DEM op een 2-1 voorsprong heeft gezet.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

DEM blijft prima presteren in de derde divisie zondag. Na het dipje van vorige week tegen ADO’20, scoorden de Beverwijkers er zondag op los tegen HSC’21. Thuis werd de ploeg uit Haaksbergen met 4-1 verslagen.

De club meldde zondagavond trots dat het eerste elftal gestegen is naar de vijfde plek in de tussenstand, eentje boven de plaatselijke rivaal ADO’20, dat verloor van Jong ADO Den Haag.

De wedstrijd tegen HSC was dan ook een belangrijke, want verlies je thuis, dan blijf je hangen in de middenmoot. Nu heeft DEM na vier wedstrijden keurig 7 punten.

’Winning mood’

Bovendien zijn de Beverwijkers weer in de ’winning mood’. En werd er ook nog eens lekker veel doelpunten gemaakt; na drie wedstrijden stond DEM pas op 1 goal, daar kwamen er zondag 4 bij.

En hoe de overwinning tot stand kwam, was ook heel anders dan het voetbal tegen ADO vorige week. Toen had DEM moeite om de aanvallers te bereiken, nu kreeg de thuisploeg voldoende kansen. De spanning van de derby leek weg bij de mannen van Arvid Smit, die zijn elftal op drie plekken had gewijzigd ten opzichte van vorige week.

Linksback Sebastiaan Dooyeweerd was zijn plek kwijtgeraakt omdat HSC met een rechtsbuiten speelt, die veel naar binnen komt. De technische staf had daarom Tim uit den Bogaard naar links verhuisd, waardoor Raymond Owusu de rechtsback was. De familie Owusu bespeelde zo de hele rechterkant, want Raymonds oudere broer Richie was rechtsbuiten.

De andere wissels waren in de aanval: Jesse Arendse was geblesseerd en werd vervangen door Robert Groot. Cerilio Cijntje verloor zijn plek aan Timo Wolters. Daardoor stond er flink wat power in de aanval, wat zorgde voor veel gevaar voor de goal van HSC.

Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Een voorzet van rechts ging via het dijbeen van Sem van Amersfoort tegen zijn hand, waardoor de scheidsrechter naar de strafschopstip moest wijzen; Diego van der Weide schoot onhoudbaar binnen: 0-1.

Maar zo’n gelukje had DEM vijf minuten later aan de andere kant. Richie Owusu schoot tegen de hand van een verdediger aan van HSC. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal weer op de stip laten leggen.

Vorig seizoen nam aanvoerder Twan Verswijveren de pingels, maar omdat hij er verschillende miste, is back Uit den Bogaard nu de vaste strafschopnemer. Hij maakte geen fout, waardoor de stand weer gelijk was: 1-1.

,,Het was voor ons ook een beetje spannend hoe het team op de achterstand reageerde’’, zei assistent-trainer Kevin Kalkman, die het woord mocht voeren. ,,Maar we kwamen razendsnel op voorsprong.’’

Robert Groot profiteerde van een foute terugspeelbal achterin bij HSC en de jonge spits behield het overzicht; Mehmet Gencer schoot de bal na ruim een kwartier spelen feilloos binnen: 2-1.

En DEM hield het niet bij een marge van 1, want na een half uur spelen kopte Sem van Amersfoort de 3-1 binnen. De middenvelder kon zich zo revancheren voor de handsbal eerder in de wedstrijd.

En in de tweede helft maakte de Heemskerker ook nog de 4-1. De lob was het hoogtepunt van de middag. Van Amersfoort mocht van HSC zo richting de goal stomen, zelf ook verbaasd dat niemand het aanviel. ,,Ik zag de keeper vijf meter voor zijn goal staan en dacht, ik probeer het gewoon.’’

Bij de 3-1 stand nam DEM nog wel het risico om HSC te laten komen. ,,Maar dat was bewust. We hebben een goede defensie en hoopten dan we daardoor voorin ook meer ruimte zouden krijgen’’, besloot Kalkman.

DEM: S. Verswijveren, Ray. Owusu, Obioha, T. Verswijveren, Uit den Bogaard, Van Amersfoort, Man (68. Zantman), Gencer, Rich. Owusu (63. Mounji), Groot (59. M. Adrichem), Wolters.

HSC’21: Lankheet, Veensma (46. Menink), Wensing, Schrijver, Cag. Uguz, Bruinink, Schepers, Van Dijk (78. Viola), Van der Weide (84. Arsic), Cenk Ugur, Ottink.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen