Verliezend ZAP en DWOW na uithaal tegen Wiron (9-0) vervolgen bekeravontuur

Schagen

Ondanks een 1-3 nederlaag in de afsluitende poulewedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen kan ZAP het bekertoernooi volgende maand vervolgen.

Met de Friese zaterdag eersteklasser was de sterkste tegenstander uit de groep naar het Ceresplein gekomen. ,,Maar wij maakten het ze aanvankelijk ook makkelijk’’, vond captain Nick Broersen. ,,Met name de eerste helft gaven we de tegenstander te veel ruimte.’’ Halverwege was het 1-2 met een Polderse bijdrage in de productie van Stijn Buik. Hoewel ZAP daarna ook naar het oordeel van Broersen verbetering vertoonde zat het niet mee in de afwerking waar de Friezen wel scoorden.

Ook het bekeravontuur van DWOW krijgt een vervolg. Het elftal won met 9-0 van Wiron. ,,Voor beide kanten was dit niet leuk’’, zei DWOW-trainer Gregory van Sauers. De ruststand was nog bescheiden: 2-0. ,,Dit was een wedstrijd waar we weinig aan hadden’’, vertelde de winnende oefenmeester. Namens zijn elftal wisten Martijn van Oers (3x), Joey Noor (2x), Kelvin Zomerdijk (2x) en Mark van Heusden (2x) het net te vinden.

Die andere club uit Wieringen, Succes, wist wel overeind te blijven. Maar ondanks de 3-1 overwinning tegen Sporting Andijk is het elftal wel uitgeschakeld voor de beker. Succes dicteerde en domineerde. De overduidelijke uitblinker was Twan Bugel. Deze voetballer schoot er drie tegen de touwen aan.

De eindstand in de poule vertelt een ander verhaal, maar volgens Kaagvogels-trainer Rajesh Bisheshar heeft zijn elftal zich uitstekend verweerd in de beker, waar de tegenstanders allemaal in competitieverband een klasse of twee hoger spelen. In het laatste duel tegen DWB pakte de ploeg zijn eerste punt: 1-1. ,,Maar we hadden eigenlijk recht op de winst’’, vond de coach. Bas Veltman zorgde al vroeg voor de openingstreffer. Kaagvogels hield die voorsprong lang vast. Pas tien minuten voor tijd kwam DWB met een antwoord vanaf elf meter.

Eén goal te veel tegen gekregen. Op basis van het doelsaldo is het bekertoernooi van Flevo geëindigd. ,,Ik zit daar niet mee. We hebben drie fantastische duels gespeeld’’, aldus trainer Mario van der Hert. Zijn equipe won met 2-4 van ALC. In de eerste helft was Flevo heer en meester. Hadib Noor schoot vanaf elf meter raak en Sidney Schaafstra verwonderde het publiek met een knappe vrije trap. Maar succes leidt wel vaker tot verslapping. Na de rust was het ’gemakzuchtig’, zoals Van der Hert het omschreef. ALC kwam langszij Flevo, 2-2. Die stand bleef niet lang op het scorebord staan. Wederom Schaafstra schoot binnen en Sander Rietveld zorgde voor een schitterend slot door een bal buiten het zestienmetergebied over de doelman te stiften.

Zonder de geblesseerde Ron Baltus kon Geel Zwart geen potten breken tegen Grasshoppers. De thuisploeg verloor met 1-6 en is uitgeschakeld voor het bekertoernooi. ,,We moeten ook zonder Ron volwassen genoeg zijn om ons mannetje te kunnen staan’’, zei spits Mattijs Bleijendaal. ,,De tegenstander was gewoon een maatje te groot en toonde meer inzet.’’

Grasshoppers kwam simpel tot een 0-6 voorsprong. Pas tegen het einde van het duel kwam daar een bescheiden antwoord op. Bleijendaal wist een voorzet van Jorin Molenaar te verzilveren.

Ook Texel’94 heeft zijn laatste bekerduel van het seizoen gespeeld. De ploeg speelde gelijk tegen Alcmaria Victrix, 2-2. De eilandbewoners begonnen sterk aan het duel. Jurijan Röpke en Niels van Zuylen brachten de ploeg op voorsprong. ,,Maar de tweede helft liep niet. We speelden slap’’, zag trainer Marcel Ris. Uit een vrije trap en vanaf elf meter werd de stand weer in evenwicht gebracht.

Coach Arjen Vijzelaar was na de 1-5 verliespartij van Schagen United (za) tegen derdeklasser Stormvogels eigenlijk best wel tevreden. ,,Meer dan de wedstrijden hiervoor tegen vierde klasse ploegen. We voetbalden goed, al was het verdedigend wat minder.” Stef Elting scoorde voor de thuisclub.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen