Premium

Vrijspraak Alkmaarder van woningoverval ondanks sterke aanwijzingen

Alkmaar

De rechtbank in Alkmaar heeft Olaf N. (29) uit Hoorn en diens oom David S. (59) uit Alkmaar vrijgesproken van een woningoverval aan de Watersnip in Hoorn.

Weliswaar waren er sterke aanwijzingen voor betrokkenheid van N. en S. bij de beroving. Maar dat was volgens het vonnis onvoldoende bewijs voor een veroordeling.

De buit bij de beroving (een laptop en een portemonnee) was kort na de overval in de woning van N. aangetroffen. De overvallen bewoner was op 18 februari ’s morgens vroeg wakker geworden van een luide knal. Hij hoorde mannenstemmen en een inbreker kwam met een wapen in zijn hand naar boven.

Hij werd door de bewoner met flessen uit de badkamer bekogeld. De overvaller ging terug naar beneden en wisselde enkele woorden met de andere man. De aangever verklaarde later dat hij meende dat de daders een Slavische taal spraken. N. had verklaard dat buitenlandse kennissen van hem die ochtend de buit bij het thuis gedropt hadden.

Advocaat V. Shukrula had betoogd dat het bewijs in deze zaak onrechtmatig was verkregen. De politie had volgens de raadsman onvoldoende redenen om de woning van N. binnen te vallen. Dat verweer werd verworpen.

N. werd wel veroordeeld tot drie maanden cel omdat bij de inval een pistool in de woning was aangetroffen. S. moet een boete van 500 euro betalen wegens belediging van een agent.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen