Premium

Lef van trainer Anthony Correia levert Odin’59 uitzege bij SteDoCo op

Lef van trainer Anthony Correia levert Odin’59 uitzege bij SteDoCo op
Hoornaar

Het was zaterdagmiddag in het Zuid-Hollandse Hoornaar tussen SteDoCo en Odin’59 spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk viel het deze keer goed voor de Heemskerkers en werd met 2-3 de tweede seizoenszege geboekt.

Het eerste halfuur verliep het strijdplan voor de gasten geheel naar wens. De ploeg had controle over de wedstrijd, creëerde kansen en zag die zelfs twee keer het maximale rendement opleveren. Beide keren was de opnieuw voortdurend voor dreiging zorgende Jason Halman zelf succesvol. „Dat is geweldig voor die jongen”, vond Correia. „Hij was er al zo vaak dichtbij. Nu beloonde hij zichzelf eindelijk ook.”

Met de verdiende voorsprong in de achterzak, verslapte de concentratie bij Odin. „Het was alsof we onbedoeld gas terugnamen.” Dat kwam de ploeg duur te staan: op slag van rust kwam SteDoCo terug tot 1-2.

Ook direct na de hervatting worstelde Odin met de scherpte. En opnieuw sloegen de gastheren genadeloos toe. „In de fase daarna waren we het echt helemaal kwijt”, zag Correia. „Het leek gewoon niet meer te houden voor ons.”

Hij toonde lef, bracht een extra spits in de persoon van Thom de Vries en zag 3 minuten later al het kwartje goed vallen. Odin kreeg de grip terug. Het was Sietse Brandsma die met een intikker de zege veilig stelde. „Ik heb twee gelijkwaardige ploegen gezien. SteDoCo heeft het ons bij vlagen mega lastig gemaakt. Ik denk dat we onszelf voor de getoonde lef uiteindelijk hebben beloond.”

Odin’59: Meendering (k), Boekel, Willemse (68. Jager), Scheffer, Halman, Brandsma, Eekhout, Tros (85. Dikker), Kansen (58. De Vries), Mijnders, Hulleman.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen