Wielrenner Sjors Dekker wint ook tijdens slotstuk van West-Friese tweedaagse in Enkhuizen

Enkhuizen

Sjors Dekker heeft dit weekend opnieuw laten zien in goede doen te zijn. De wielrenner uit Andijk schreef recent al koersen in Heemskerk en Beverwijk op zijn naam en zondag was hij ook de beste in Enkhuizen.

Hier werd het slotstuk verreden van de eerste West-Friese Wieler Tweedaagse. Een dag ging deze van start met een omloop in Ursem. Ook hier liet Dekker, sinds zijn verhuizing naar Groningen rijdend voor NWVG, zich voorin zien. Achter winnaar Robin Blummel bleef hij in een sprint van dertien Ramon van Bokhoven voor.

In Enkhuizen won Dekker gisteren voor ploegmaat Björn Bakker en Victor Broex door weg te rijden uit een kopgroep van twaalf man. Hij kwam daarna solo over de streep.

De nieuwe wedstrijd op Wes-Friese bodem mocht direct dienst doen als sluitstuk van de Clubcompetitie. Na het finaleweekend werd VolkerWessels-Merckx als winnaar van de ploegenstand gehuldigd. Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) schreef het eind- en jongerenklassement op zijn naam. Bij de vrouwen wonnen Mareille Meijering, Susanne Meistrok (jongerentrui) en De Kannibaal de eindklassementen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen