Premium

Prima start Disnierats: Mannen boeken maximale zege, gelijkspel voor vrouwen

Prima start Disnierats: Mannen boeken maximale zege, gelijkspel voor vrouwen
Sjoerd Bek startte met zijn team gretig aan een nieuw seizoen in de tweede divisie. Vriendenschaar werd met 10-0 geklopt.
© Foto Theo Groot
Hoorn

Met een dubbele thuiswedstrijd is de kop er af voor de tafeltennissers van Disnierats. Het werd dit weekend een middag die tevreden gezichten opleverde. De mannen bleken veel te sterk voor Vriendenschaar 2 en wonnen met 10-0, de vrouwen speelden met 5-5 gelijk tegen Treffers Roelofarendsveen.

Na een pauze van 4,5 maand werd er weer competitie gespeeld in de zaal op de Blauwe Berg. De Hoornse mannen, uitkomende in de tweede divisie A, bleken er niet roestig van geworden te zijn, want Disnierats kende een vliegende start tegen de ploeg uit Gouda. Sjoerd Bek, Marco Gerritse en Sjoerd Laroo trapten allemaal af met een overwinning in straight sets. Laroo won een set zelfs met 11-0.

De toon was daarmee gezet, want ook in het dubbel (Bek/Gerritse) werd geen set verloren. ,,We kwamen verder geen moment in problemen”, vertelde Gerritse. Disnierats liep uit naar 9-0 en verloor onderweg slechts één set.

Opmerkelijk genoeg moest Bek in de slotpartij nog wel alles uit de kast halen om de maximale zege te boeken. De routinier kwam tegen Justin van den Bout met 0-2 achter, maar wist uiteindelijk met 12-10 in de vijfde set alsnog de winst te pakken. ,,Hij paste zijn spelsysteem wat aan en dat had het gewenste resultaat”, zag Gerritse. Hij had genoten. ,,Dit was voor ons een geweldig begin.”

De vrouwen kwamen afgelopen seizoen dicht bij promomotie naar de eredivisie. Dit jaar gaat het ongewijzigde team weer voor het maximaal haalbare op het een na hoogste niveau. Al zal dat niet eenvoudig worden, vertelde Nicole van der Ark.

,,Het is een zware poule waarin de eindstand totaal niet te voorspellen is. De teams zijn aan elkaar gewaagd en sommige teams zijn dusdanig groot dat door de wissellende opstellingen wisselende uitslagen zullen worden neergezet”, blikte zij alvast vooruit.

De top vier gaat na de eerste competitieronde spelen voor promotie, de onderste vier ploegen moeten zich proberen te handhaven. De onderste twee teams degraderen. Daar zal Disnierats normaal gesproken niet bijzitten. En dat geldt evenmin voor opponent Treffers. Van der Ark zette het team op de goede weg door Charell Schoonbrood te verslaan. ,,En daar had ik de laatste jaren niet meer van gewonnen.”

Haar teamgenoten Tessa Margaroli en Annelie Mannak verloren echter. Het dubbel (Van der Ark/Margaroli) was solide als altijd. Daarna bleef het gelijk opgaan. Margaroli (2) en Van der Ark tekenden voor de overige winstpartijen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen