Premium

Vernielingen, graffiti maar met het kunstwerk van de Nicolaas Beetssschook nu weer romantiek in De Oude Kwekerij

Vernielingen, graffiti maar met het kunstwerk van de Nicolaas Beetssschook nu weer romantiek in De Oude Kwekerij
De leerlingen van de Nicolaas Beetsschool zingen een lied na de onthulling van de kunstwerkjes.
Alkmaar

De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade is weer een van de meest intieme plekjes van Alkmaar. De kleine arena raakte beklad, was doelwit van vernielingen, maar is sinds zondag weer het openluchttheatertje van weleer.

Het was een trieste, boosmakende aanblik: De Oude Kwekerij volgespoten met graffiti. Het kon nog erger: een rij kunstwerkjes vernield met een stoeptegel. ’Moet je dan hier ook al camera’s ophangen?’, treurden de vrijwilligers. Is dan niets meer veilig?

De liefde voor het romantische plekje bleef onaangetast. De gemeente Alkmaar stak een handje toe en stelde 3.500 euro beschikbaar om het theatertje een nieuwe uitstraling te geven, en om vernielingen in de toekomst te voorkomen. Leerlingen van de nabijgelegen Nicolaas Beetsschool wonnen de wedstrijd en maakten - bijgestaan door de kunstenaars Jaap Velserboer en Michael Bakkum - betonnen kunstwerkjes die op de randen van de tribunes werden geplaatst. De eerste rij was nog niet klaar of de kunstwerken waren alweer vernield.

Leerlingen en vrijwilligers lieten zich ook nu niet uit het veld slaan. Gisteren was de officiële onthulling van de versterkte kunstwerkjes en was het laatste Open Podium van het zomerseizoen. De Oude Kwekerij gaat nu in de winterstand. Om volgend jaar zomer weer het kleine podium van Alkmaar te zijn.

Hopelijk hufterproof.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen