Premium

Promotie blijft doel De Kraaien: ’met scherpe start tot veel in staat’

Promotie blijft doel De Kraaien: ’met scherpe start tot veel in staat’
Dit schot van Ibai van Noordwijk wordt gestopt door de doelman van Zeewolde.
© Foto Ronald Goedheer
Wijdewormer

„We zijn deze week wél direct scherp en dan zie je waartoe we in staat zijn”, aldus Olivier Sebijn. Hij was een van de uitblinkers tijdens de wedstrijd van de Zaanse hockeyers tegen Zeewolde. De Kraaien schoot uit de startblokken en overrompelde de bezoekers compleet, met een 5-2 overwinning tot gevolg.

Peter de Vink was aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd. Aan de hand van De Vink hadden de veteranen van de hockeyvereniging even daarvoor het goede voorbeeld gegeven. Met Elbert Kooman en Geert Klootwijk als uitblinkers won dat team met 5-1. Zo doorstond De Vink zijn ontgroening met verve. „Ik mag blijven”, lachte hij voorafgaande aan het duel van het vlaggenschip.

Dat deed het dus bijna net zo goed (één tegendoelpunt meer) en nam daarmee revanche voor de seizoensopening, toen Kraaien bij Rijnvliet met dezelfde cijfers onderuit ging. „Een valse start is een understatement”, blikte coach Arvid van der Tol daarop terug. De doelstelling blijft onveranderd: promoveren. Verhuizen naar het beoogde complex in Zaandijk zou het summum zijn, maar dat is volgens Van der Tol momenteel even geen onderwerp van gesprek. „Door alle problematiek rondom het stikstof ligt dat voorlopig stil, net als tal van bouwwerken in ons land.”

Focussen op de sport zelf dus en dat deed Kraaien nu goed. Waar het team een week eerder binnen de kortste keren op een 3-0 achterstand stond, was de scherpte er nu meteen. Tegen Zeewolde mocht de thuisploeg binnen enkele minuten al vier keer aanleggen voor een strafcorner. De derde keer bleek als vanouds scheepsrecht en betekende de 1-0. Roemer Vos tekende voor de openingstreffer. De storm die De Kraaien heette bleef aanhouden en een minuut later was de marge twee na een heerlijke uithaal vanuit de heup van aanvoerder Fabian Karper, 2-0.

Met de voet

Daniël Juffermans was niet veel later het eindstation van een mooie aanval en zorgde voor de 3-0. Het had er overigens alle schijn van dat de bal daarvoor met de voet werd meegenomen. Aangezien de scheidsrechters in de derde klasse geen gebruik kunnen maken van videobeelden, bleef het doelpunt gewoon staan.

De storm zwakte vervolgens af. Mede ook doordat de scheidsrechter meerdere keren de voordeelregel vergat toe te passen en hierdoor De Kraaien goede kansen ontnam. Op slag van rust was er dan toch weer even opwinding, toen keeper Boris van der Lubbe voor het eerste redding moest brengen. Het bleek een waarschuwing, want dezelfde Van der Lubbe moest een minuut later vissen toen er uit de rebound – nadat hij de strafcorner in eerste instantie stopte – toch nog gescoord werd.

Direct na rust pakte de thuisploeg de draad weer op. Na een mooie combinatie door de cirkel mocht Pim van Velzen afronden en zorgde hiermee voor de 4-1. Olivier Sebijn tekende vervolgens voor de actie van de wedstrijd. Hij draaide op spectaculaire wijze bij zijn tegenstander weg, zette vervolgens voor met een backhand, maar omdat twee medespelers ’vergaten’ de bal in te tikken, kreeg zijn actie niet het vervolg dat het verdiende.

Sebijn was even later weer betrokken bij een vloeiende aanval. Juffermans bekroonde die dit keer wel. Door zijn tweede van de partij werd het 5-1. Van der Lubbe mocht zich weer onderscheiden met een geweldige redding, maar gemakzucht achterin bij de Zaankanters zorgde voor een nieuwe tegentreffer, 5-2.

Lekker hockeyen

Zo boekte De Kraaien de eerste overwinning van het seizoen. Olivier Sebijn memoreerde na de wedstrijd nog even aan z’n mooie actie. „Zuur dat ze het niet afmaakten, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. De volgende aanval was het wel raak, dan ben je het weer vergeten. We waren direct scherp, kregen snel die vier strafcorners en er lagen er drie in binnen een kwartier. Dat is lekker hockeyen. Als we goed samen blijven spelen - onszelf niet te veel willen bewijzen - dan zit promotie er dit seizoen absoluut in.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen