Succesvol weekend voor renners Monkey Town: zeges in België en in Roemenië

Ivar Slik en Alex Molenaar komen gezamenlijk de finish over tijdens de eerste etappe van de Ronde van Roemenië.
Alkmaar

De renners van het Noord-Hollandse Monkey Town - à Bloc Cycling Team hebben een uiterst succesvol weekend beleeft. Alex Molenaar won het eindklassement van de Ronde van Roemenië (2.1), terwijl sprinter Bas van der Kooij de snelste was in De Kustpijl (1.2) in België.

De eindzege in de zogenoemde Turul Romaniei van Molenaar was de mooiste zege van Monkey Town van dit seizoen. En helemaal de manier waarop was knap. De 20-jarige coureur reed vanaf de vierde etappe in de gele leiderstrui, nadat zijn ploeggenoot Ivar Slik in de eerste drie dagen de beste renner was.

Slik en Molenaar kwamen in de eerste etappe met een voorsprong van 46 seconden op de nummer drie gezamenlijk over de streep. De coureur uit Bergen mocht de etappe winnen, maar Molenaar ging voor het eindklassement. In de vierde etappe, met aankomst bergop, kon de Nederlander het geel van Slik overnemen en de voorsprong werd zondag in de vijfde etappe niet meer weggegeven. Molenaar won ook het jongerenklassement en hij werd vijfde in het bergklassement.

Zevende profzege

Het was de zevende profzege van Monkey Town van seizoen 2019. De zesde overwinning was zaterdagmiddag in België, waar Bas van der Kooij De Kustpijl in Knokke/Heist won.

In de sneller koers (46,4 km/u gemiddeld) was de sprinter de snelste van een groep van zo’n veertig renners. De Nederlander Arvid de Kleijn werd als tweede. Twee andere Noord-Hollanders, Yoeri Havik (negende) en Jesper Rasch (tiende) eindigden ook nog in de top tien van de internationale UCI 1.2-wedstrijd.

De zeven overwinningen van Monkey Town komen overigens allemaal van het trio Van der Kooij (2x), Slik (2x) en Molenaar (3x).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen