Westfriesland SEW verliest met puntje verschil bij V&L: ’Resultaat van ondergeschikt belang’

Geleen

Met een treffer verschil verliezen, wordt normaal gesproken als ’zuur’ omschreven, maar Arthur Langedijk, keek hier na afloop van de 27-26 nederlaag van Westfriesland SEW uit bij V&L anders tegen aan. ,,Ik zie dat we progressie aan het boeken zijn. Daar gaat het mij om.”

Het was overigens een verdienstelijke uitslag, stelde de nieuwe trainer. ,,Weinig teams gaan hier punten pakken. En we hebben tot op het laatst meegedaan. Dus we zijn zeker op de goede weg.”

Resultaten zijn voorlopig van ondergeschikt belang in Nibbixwoud. ,,Erin blijven is het enige wat telt als het om de stand gaat. We zijn immers vorig jaar net niet gedegradeerd en hebben geen speelsters gehaald. De selectie is aangevuld met junioren, maar we hebben veel vertrouwen in de jeugd die er is. Die willen we in de loop van het seizoen ook steeds meer gaan inpassen.”

Dat gebeurde ook al in de openingswedstrijd van de competitie ,,We hadden drie A-junioren meegenomen. Meiden van 16, 17 jaar en die wisten zich moeiteloos aan te passen. Het niveau was sowieso de hele wedstrijd heel acceptabel.”

De bezoekers stond zelfs bijna de hele eerste helft op voorsprong en leidden halverwege met 13-14. Na rust sloeg de thuisploeg een klein gaatje en hield dat tot het einde toe vast. ,,Hier voor de winst gaan is nog niet realistisch, al waren we er toch nog best dichtbij. Daar ben ik heel tevreden over, maar ik blijf er voorlopig op hameren dat we daar op dit moment niet mee bezig moeten zijn.”

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma: de derby tegen VZV. ,,Die hadden zelfs een spion naar Geleen gestuurd. Dat vind ik wel een compliment. Zelf ben ik op dit moment alleen maar met mijn eigen team bezig.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen