Kaderkampioen BCS gaat bij start van nieuw seizoen niet gebukt onder status

Warmenhuizen

Als Nederlands kampioen van de kaderteams maakte BCS zijn status bij de start van het nieuwe seizoen waar. In de eigen Liefhebber werd De Musketiers uit Zaandam met 7-2 geklopt.

In de vaste opstelling met Kees Klijbroek (200 neo kader), Pieter van der Geest (230 kader 57/2), Joop Roelands (140 kader 38/2) en Rob Kok (210 kader 38/2) kende die laatste een goede start tegen Peter Jamin. Na er van acquit 31 te produceren en nog eens negentien in de tweede beurt stond de teller al op vijftig. Het antwoord van de oppositie die er honderd minder hoefde te maken was al iets van een signaal. Ondanks nog een mooie serie van 28, verloor Kok in acht beurten met 86-110.

Joop Roelands opende met een serie van 36 maar viel daarna een aantal beurten stil. Na negen beurten was het 63-53. In de twaalfde beurt maakte de thuisspeler het verschil met een serie van 33 en kwam bijna zestig caramboles voor te staan. Drie beurten later was het klaar:140-67.

De tweede helft van de avond was gereserveerd voor de matadoren. Van der Geest startte geweldig met series van 25, 75 en 43 en gaf zijn tegenstander geen kans om in zijn spel te komen. Twee mindere beurten van BCS boden deze Musketier de gelegenheid iets van zijn partij te maken. Maar Van der Geest pakte de draad weer op en was genadeloos met twee series van 34 en 45. Na zeven beurten was het klaar: 230-56.

Op de andere tafel had een thuisspeler de touwtjes ook al stevig in handen had. Na een geweldige start van tachtig caramboles en twee kleine series stond het na drie beurten 119-59 voor Kees Klijbroek. Die met nog een serie van 45 in de vijfde beurt definitief afstand nam (164-77) om in tien beurten de buit binnen te halen met 200 tegen 129.

Het percentage caramboles leverde BCS een extra bonuspunt op.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons