Handballers Volendam blijven puntloos

Hans van Dijk wacht nog steeds op zijn eerste zege met Volendam.
Aalsmeer

De handballers van Volendam wachten na drie speelronden in de Beneleague nog altijd op hun eerste punt. Ook het altijd beladen duel in en tegen Aalsmeer ging verloren: 34-29.

Volendam kent een verre van prettige start van het seizoen. Begonnen werd met een nipte nederlaag in strijd om de supercup tegen Aalsmeer: 28-27. Vervolgens ging de Europacupduels tegen Porec verloren en moest de ploeg van trainer Hans van Dijk de meerdere erkennen in de Belgische tegenstanders Bocholt (27-26) en Hasselt (34-29).

De ’burenruzie’ tegen Aalsmeer leek voor de Volendamse handballers een perfecte gelegenheid om zichzelf uit de put te trekken. Eerder dit jaar gingen de strijd om de landstitel en dus de supercup nipt verloren. De Volendamse handballers meldden zich dus met de nodige revanchegevoelens in Aalsmeer.

Maar de zo vurig gewenste zege kwam geen moment in zicht voor de formatie van trainer Hans van Dijk. De thuisploeg nam onmiddellijk afstand van de bezoekers en liet zich daarna de kaas niet meer van het brood eten. Bij rust keken de bezoekers tegen een achterstand aan van zes treffers: 18-12. In de tweede helft liep de schade voor Volendam weliswaar niet verder op, maar de ploeg kreeg geen moment meer zicht op een punt.

Volendam kan zich nog wel vasthouden aan het feit dat de ploeg tot nog toe alle wedstrijden buitenshuis speelde. Op de return van het Europacupduel tegen Porec na, maar die wedstrijd viel gelijk met de plaatselijke kermis. Met als gevolg dat de tribunes leeg bleven en er nauwelijks sprake was van ’een thuisgevoel’.

Zaterdag neemt de formatie het in de eigen vertrouwde sporthal op tegen Tongeren.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen