Premium

Kidsrun in Haarlems Reinaldapark: ’Ineens rende ik ze allemaal hard voorbij’

Kidsrun in Haarlems Reinaldapark: ’Ineens rende ik ze allemaal hard voorbij’
Vrolijke gezichten tijdens de Superhero-Kidsrun.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

De initiatiefnemers van de SuperHero Kidsrun kunnen terugkijken op een prachtig evenement in het Reinaldapark in Haarlem. Kinderen - en ook veel ouders - holden naar hartelust mee met de vrolijke gekostumeerde loop.

Ze hebben zich verkleed als Batman, Superman, Spiderman of Mega Mindy en zijn al bezig met de warming-up. Kinderen uit Haarlem-Oost, maar ook uit Schalkwijk en andere wijken zijn in groten getale op het evenement afgekomen.

Sport- en welzijnsorganisaties hebben de krachten gebundeld voor het evenement. Stichting Talent and Dreams (STAD) en de jongeren van Young Leaders en NextGen Haarlem tekenen voor de organisatie.

,,Aan de kant, schat, want straks komt Roos hier langs gerend’’, zegt een moeder tegen een van haar dochters. Toeters klinken. De kleintjes staan klaar. De ouders er achter, maar altijd in de buurt. Velen zijn gemaskerd, net als de superhelden naar wie ze zich hebben uitgedost. De zon schijnt flink en alles zit mee.

Hier en daar is een hindernis geplaatst, zoals een stel autobanden waaroverheen geklauterd dient te worden. Maar al snel verschijnen de eerste lopertjes bij de plek waar men denkt dat de finish is. ,,Het ging hartstikke goed’’, zegt Joshua (7 jaar), die met zijn broertjes heeft meegedaan. ,,Ineens rende ik ze allemaal hard voorbij.’’

De een heeft een Spiderman-pak aan, de ander een eigen creatie onder de naam ’Blue Bliksem Man’. Vader Soeniel draagt een Batman-pak en heeft eveneens meegehold.

Verderop staan Frederik (5) en Madelief (4). Frederik is als Cat Boy en Madelief als het uil-figuurtje Owlette. Vaders Niels en Robert staan te glunderen. ,,Kom, dan gaan we naar de Superkrachten Area’s’’, zegt Niels. Daar kunnen de kinderen leren de superkrachten te beheersen en stempels verkrijgen voor een pannenkoek bij het Pannenkoekenparadijs.

Groene Mug Sara Witkamp (19) heeft ook meegedaan, als een ’ladybug’, met een lieveheersbeestje-kostuum.

,,Straks ga ik weer rommel opruimen maar eerst heb ik even mee gerend met de kids. En die vinden het ook heel erg leuk om te helpen met afval verzamelen. Zodra ze zo’n prikstok in handen hebben gaan ze helemaal los. Zelf ben ik altijd bezig met het milieu en vergroening. Of ik daar echt mijn beroep van wil maken weet ik eigenlijk niet. Wel dat ik liever buiten werk dan op een kantoor.’’ En hup, daar rent weer een groep kinderen langs.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen