Premium

Handbalsters Volendam door VOC afgetroefd op snelheid

Handbalsters Volendam door VOC afgetroefd op snelheid
Roos van Leeuwen: ,,Als ploeg hebben we niet het niveau gehaald dat we tijdens de training wel halen.’’
© Foto Erik Rietman
Volendam

,,Snelheid”, is het duidelijke antwoord van trainer Ruud van den Broeck op de vraag wat het verschil is tussen VOC en Volendam. ,,Handballend behoren we misschien wel tot de beste ploegen van Nederland, maar ieder foutje wordt op dit niveau pijlsnel afgestraft.” VOC bleek dodelijk effectief en liet de thuisploeg met 26-41 kansloos.

Waar Volendam vorige week in het openingsweekeinde met VZV de nummer drie van vorig seizoen trof, was het dit keer de regerend landskampioen die zich in De Opperdam meldde. ,,Het komt eigenlijk wel goed uit’’, reageerde Van de Broeck. ,,We hebben nog wat pijntjes en blessures, dan kun je maar beter de ploegen treffen, waar je normaal gesproken ook geen punten tegen pakt. Volgende week gaat het er echt om tegen Borhaven. Dan hopen we iedereen fit te hebben, die wedstrijd moeten we gewoon winnen.”

Pijlsnel

Handballend zou Volendam goed mee kunnen komen tegen VOC, maar de ploeg kreeg geen kans om de visie van Van den Broeck te bewijzen. De snelheid waar de trainer aan refereerde, werd direct zichtbaar. Balverlies bleek dodelijk en in no-time stond het 0-2. Het zou het verhaal van de eerste helft worden. Bij elke gemiste kans of balverlies liepen de bezoekers pijlsnel een doelpunt uit.

Bij de eerste time-out was het verschil al vijf: 9-14. Het tempo dat de Amsterdammers ten tonele brachten, was Volendam simpelweg te machtig. Bij rust was de stand 14-21.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. VOC – dat de eerste wedstrijd van de competitie ook al had gewonnen – bleek niet van plan om gas terug te nemen. De ploeg uit Amsterdam-Noord liet in Volendam zien waarom het al jaren aan de top van de Nederlandse competitie bivakkeert.

Vervelend

,,Er is echt geen man overboord dat we hier verliezen’’, benadrukte Van den Broeck.,, Ik zou liegen als ik zeg dat ik dacht dat we wel even zouden winnen. Wel vind ik het vervelend dat we niet ons eigen spel spelen. We geven zeventien doelpunten weg uit breaks. Terwijl we weten dat daar het sterke punt van VOC ligt. Dat is gewoon te veel en daar gaan we mee aan de slag.”

VOC - geleid door Ricardo Clarijs - liep steeds verder uit. Roos van Leeuwen stak ondanks een goede wedstrijd en tien doelpunten haar teleurstelling niet onder stoelen of banken.

,,Je doet het als ploeg en als ploeg hebben we gewoon niet het niveau gehaald dat we tijdens de training wel halen. Wat dat is? Spanning wellicht? We hebben een ontzettend jonge ploeg. Dat heeft tijd nodig.’’

,,Aan de andere kant ligt daar ook onze kracht’’,vervolgde Van Leeuwen. ,,Er zit nog zoveel rek in deze groep. Dat is ook een van de redenen waarom ik van Dalfsen hier naartoe ben gekomen. Ik denk dat we met deze groep - zeker wanneer we bij elkaar blijven en ons her en der versterken - een ontzettend mooie toekomst tegemoet gaan.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen