Premium

Het speciale gevoel van Showhero: ’Er is zó veel plezier op het podium’

1/4
Heiloo

Er werd ingehaakt, de polonaise gelopen, tekeningen uitgedeeld en gestraald op het podium afgelopen zaterdagavond tijdens Showhero Di Fiorentina Theater in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Mensen met een verstandelijke beperking grepen de microfoon en zongen samen met Ali B, Brownie Dutch, Jan Smit en Sanne Mallant allerlei bekende nummers. Een feest waarbij de opbrengst naar Showhero, De Vijfhoek, Patrick Rupsam en Stoer ging.

Schijnwerpers

Ook OG3NE trad op en zorgde tegen het einde van de avond ervoor dat er gedanst werd. Een uitverkocht evenement waarbij alle ’showheroes’ de avond van hun leven hadden en volop in de schijnwerpers stonden.

Loepzuiver

De loepzuivere stem van Sanne Mallant vulde de Cultuurkoepel in Heiloo. Ze zong nummers als ’Omarm me’ van Bløf en ’Arcade’ van Duncan Laurence. Al snel kwam ook Jurriaan Singels het podium op. Hij is al een tijd bij Showhero betrokken en al 9 jaar ’in het vak’. Recht voor zijn raap en een houding als een ware ster. Hij zong en een heuse volkszangersstem was te horen. Samen met Sanne Mallant opende hij de avond.

Verzoekjes

„Dit staat zéker in mijn top 3 van optredens!”, riep Ali B door de microfoon. Met zijn compagnon Brownie Dutch zong hij verzoeknummers samen met de ’showheroes’ van de avond. Vol enthousiasme stroomden de verzoekjes binnen. „Wil je glimp van de duivel zingen?! In een kerk?”

Heupen

Vervolgens stond Ali B samen met één van de Showhero-deelnemers op het podium te rappen. Ook Nadine Mollet, 26 jaar oud en verstandelijk beperkt, klom het podium op. Stralend en zonder schaamte danste ze met haar heupen in het rond. „Wil je Jurriaan helpen aan de top te komen?”, vroeg Nadine even later ook aan Jan Smit.

Polonaise

Ook het publiek liet zich niet tegenhouden. Een polonaise ging dwars door de zaal van de Cultuurkoepel heen en tijdens ’Vrienden voor het leven’ van Jan Smit werd er met z’n allen ingehaakt. In plaats van een half uur greep Ali B ruim vijftig minuten voor zijn optreden. Het zorgde voor een lange, maar feestelijke avond.

Naast de feestnummers was er ook ruimte voor romantiek. Jan Smit zong ’Ik hou van jou’, aangevraagd door één van de Showhero-deelnemers die verloofd was. Ze keken elkaar diep in de ogen.

„Een optreden als dit is fantastisch”, vertelt de Alkmaarse Sanne Mallant, onder meer bekend van het programma ’The Voice of Holland’. „Dit is één van de mooiste en leukste optredens die ik ooit heb gedaan. Je ziet dat iedereen zó veel plezier heeft op het podium. Dat maakt Showhero heel bijzonder.”

Na afloop stond Nadine vol spanning te wachten tot ze Jurriaan kon spreken. Terwijl ze eerder met álle artiesten had meegezongen en gedanst, is ze eenmaal weer in de zaal een stuk bescheidener. „Nadine en ik kennen elkaar al lang. Eerder werkten we samen bij Brownies en Downies in Alkmaar”, vertelt Jurriaan. „Nadine is mijn hartsvriendin. Ze straalde echt op het podium! Een groot fan is ze van me, ze heeft ook een dekbed met mijn afbeelding erop gewonnen.”

Verliefd

Op de vraag of de twee verliefd op elkaar zijn, antwoordt Jurriaan: „Ik heb daar geen tijd voor. Nadine is wel verliefd op mij. Ik ben wel een beetje verliefd, maar muziek staat bij mij op één. Samen met hulp van anderen, zoals manager Lucas Bugter en Ed van Baar van ijssalon Di Fiorentina, werk ik aan mijn muziek. Ik heb het album ’Het is een feestje’ uitgebracht, die ik graag signeer. Maar mijn droom is mensen met een beperking een podium geven en te laten zien dat zij ook talent hebben.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen