Premium

Kleine Sluis positief gestemd na goede resulaten in de beker

Kleine Sluis positief gestemd na goede resulaten in de beker
Doelpuntenmaker Joost Borst werkt de bal geconcentreerd langs de Sneekse verdediging.
© Foto: Peter van Aalst
Anna Paulowna

Kleine Sluis is volgens coach André Rijnders klaar voor de start van de competitie. De derde wedstrijd van de beker werd met 2-1 gewonnen van LSC 1890 uit Sneek, waardoor de club uit Anna Paulowna zeven punten bij elkaar heeft gespeeld in drie wedstrijden.

,,Met deze cijfers, goed voor een vervolg, durf ik wel thuis te komen’’, aldus de kersverse trainer. ,,We hebben vandaag zelfs wat spelers rust kunnen geven, met het oog op een fitte selectie voor volgende week. Andere jongens kregen nu minuten en dat ging heel aardig.’’

Net als vorige week tegen eersteklasser Boso Sneek, begon de wedstrijd wat moeizaam. Vooral het eerste halfuur was het allemaal traag en was de ploeg nog zoekende in de organisatie. Wat daarbij ook meespeelde is dat het treffen al snel werd stilgelegd. Na een wissel in de tweede minuut bij de mannen uit Sneek, werd de coach genoodzaakt om meteen zijn tweede wissel te gebruiken. Marco Ahmed kwam hard in botsing met eigen keeper Jesse van Sermodt, waarna hij met een hoofdwond op de huisartsenpost belandde. Na enkele minuten kon de strijd weer hervat worden, maar spectaculair werd het niet.

Versnelling

Pas een kwartier voor rust kwam er wat tempo in het spel, waardoor Kleine Sluis beter uit de verf kwam. Er werden prachtige combinaties gemaakt en de bezoekers wisten zo nu en dan niet waar ze het moesten zoeken. Toch duurde het tot vlak na rust voordat de eerste goal een feit was. Joost Borst maakte slim gebruik van verwarring bij LSC, 1-0.

Vervolgens stapelden de kansen zich op. De mogelijkheden voor Geert Weel, die zich keer op keer een op een bevond met de keeper, waren niet meer op een hand te tellen. Zijn scherpte ontbrak echter ,,Als hij ze volgende week maar maakt’’, reageerde Rijnders nuchter op de gemiste kansen. ,,Toch lieten ze nog onvoldoende combinatievoetbal zien, maar het zit er wel in. Vooral in de laatste periode werden we nonchalant. Het ging te makkelijk en we hadden meer moeten scoren.’’

Achteloos

Door die nonchalance maakte de thuisclub het zich onnodig lastig. LSC leek zelfs bijna op gelijke hoogte te komen. Na opnieuw een prima aanval van de Poldere ploeg wisten de gasten snel te counteren, waarna de verdediging in moest grijpen, met als consequentie een strafschop. Patrick Zijda schoot echter over.

Johran de Bock zorgde met de 2-0 voor wat lucht bij Kleine Sluis, maar achterover hangen was geen optie. De bezoekers gaven niet op en Tom Doldersum scoorde via de lat de aansluitingstreffer. ,,Over het algemeen ben ik heel tevreden. Deze wedstrijden zijn om ons klaar te stomen voor de competitie en ik denk dat het gelukt is. Volgende week hebben we meteen een zware kluif aan HSV om te kijken waar we staan.’’

Kleine Sluis: Groot, B. Weel, C. Geerligs, M. Geerligs, De Bock, Borst, Jansen, Van de Pol, G. Weel, Woutering (Beerse) en Kwast (Vledder).

LSC: Van Sermondt, Bos, De Boer, Steensma, De Vries, Ahmed (Boorsma), Bok, Daniëls, Zijda, Doldersum en Wester (Van der Goot, Kingma).

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen