Premium

Zware zeperd Purmersteijn, hoofdklasser krijgt pak slaag van Staphorst (2-8)

Zware zeperd Purmersteijn, hoofdklasser krijgt pak slaag van Staphorst (2-8)
De twee treffers van Daniël Schermer verzachtten de pijn bij Purmersteijn een heel klein beetje.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Purmersteijn is thuis tegen een zware zeperd aangelopen. De Overijsselse tegenstander Staphorst won met 2-8 van de Purmerenders. Binnen 25 minuten stond de thuisclub al met 0-3 achter en het werd van kwaad tot erger.

Martin van Ophuizen zag dat zijn ploeg vooral moeite had met de standaardsituaties van Staphorst. „De eerste kopbal uit een corner, die nog fantastisch werd gered door Richard de Groot, was al een waarschuwing. Vervolgens kwamen we 0-1 achter. Je zag dat we kwetsbaar waren in spelhervattingen tegen deze fysiek sterke ploeg. We hadden de hoekschoppen niet zo makkelijk moeten weggeven, want elke corner was gevaarlijk. De duels hadden we mannelijker moeten aangaan.”

De Purmerendse jongetjes tegen de mannen van Staphorst; Van Ophuizen beaamde dat na deze nederlaag zijn ploeg met beide benen stevig op de grond staat. „Desondanks vind ik dat we bij vlagen prima hebben gevoetbald. Op sommige momenten was de eindpass net niet goed genoeg. Het was een wedstrijd waar het er voor ons niet inzat, we hadden te veel moeite met hun fysieke spel en lengte. Compliment naar mijn ploeg, de jongens hebben tot het eind gestreden en bleven op zoek gaan naar een goal. Daarnaast hebben ze elkaar niet afgevallen, wat je vaak ziet als een ploeg met zulke cijfers verliest.”

De supportersbus van Staphorst was meegereisd om de plaatselijke VV aan te moedigen in Purmerend. Het gaf de spelers kennelijk vleugels, want in de eerste tien minuten kregen de bezoekers al meerdere mogelijkheden. Vanuit een corner hield Richard de Groot een kopbal knap tegen, maar de kopbal van Ewald Koster uit de volgende hoekschop was de Purmerendse doelman toch te machtig: 0-1.

Gejuich vanaf de tribune, een groepje bejaarde Staphorst-supporters vierde de goal uitbundig. Enkele minuten later rondde Martijn Brakke een voorzet af en Brakke zorgde niet veel later ook voor de 0-3. Met een stiftje over doelman De Groot tekende Mike Reuvers voor de vierde treffer van de bezoekers.

Martin van Ophuizen gooide in de rust zijn ploeg logischerwijs om. Mark de Loor kwam erin voor Alex Treuren, waarna Boyd Mak een linie terugzakte en linksback ging spelen. De Loor nam de positie over van Mak op het middenveld. Daniël Schermer scoorde, maar enige hoop op een comeback werd enkele minuten later alweer de grond in geboord door Justin Benjamins. De tweede van Schermer een kwartier voor tijd was slechts een schrale troost.

Purmersteijn: De Groot, Fecunda, Aarsman, Burleson, Treuren (46. De Loor), Ajnane, Burger, Mak, Adney, Schermer, Daouameur (59. Wigman).

Staphorst: Oosterhof, Koster, Muis, Van ’t Ende, Haanstra (66. Kremer), Brakke, Luchtenberg (69. Slot), Mulder, Benjamins, De Vries, Reuvers (69. Schra).

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen