Badmintonners van ’t Vennewater content over rentree in eerste divisie

Haarlem

Een uitduel tegen Duinwijck 3 was meteen een aardige binnenkomer voor de badmintonners van ’t Vennewater. Met een 5-3 nederlaag konden de Heilooërs op zich wel leven. ,,Al had er misschien zelfs nog wat meer ingezeten”, stelde Jasper Timmerman.

,,Het was een spannende wedstrijd. In de meeste partijen waren we erg aan elkaar gewaagd.” Timmerman startte samen met Dion Keulen in het mannendubbel. ,,Die verloren we kansloos.” De vrouwendubbel ging een stuk beter, waardoor Miriam Rommers en Betty Timmerman, na een spannende driesetter gelijkmaakte.

In de enkelspelpartijen maakten Roy Mulder en Menno de Vor hun debuut voor ’t Vennewater. Ook hun partijen waren echte ’nagelbijters’. Mulder verloor na een 1-0 voorsprong in drieën en ook De Vor verloor met 21-19 in de derde. En bij Miriam Rommers was het niet anders. Ook zij verloor met 21-19 in de derde. ,,Dus het had ook 4-4 of zelfs 3-5 kunnen worden.”

Ellen Ranzijn maakte haar debuut in de eerste divisie met een overwinning op oud-Vennewater-speelster Annemiek Groenewoud en bracht zo de stand op 2-4, waarna een ruime overwinning van het echtpaar Timmerman het derde Heilooër punt op het bord bracht.

Daar bleef het bij, want het tweede gemengd dubbel ging verloren. Maar het was even goed een eerste duel dat perspectief bood, stelde Timmerman, voor wie het treffen een weerzien met zijn oude vereniging was. ,,Al met al was dit zeker niet slecht. We hebben heel goed partij geboden, dus hier kunnen we wel verder mee. Als je tegen zo’n sterke tegenstander zo goed partij kunt bieden geeft dat zeker vertrouwen voor de volgende wedstrijden.”

Komende zaterdag speelt ’t Vennewater zijn eerste thuisduel. TFS 2 uit Barendrecht is dan de tegenstander.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen