Hoornse BV schrijft historie met koppositie in eredivisie badminton

Wijchen

Het seizoen is uiteraard nog lang, maar dit kan in ieder geval een week lang gekoesterd worden. Hoornse BV kan immers weer een kleine hoofdstuk aan het succesverhaal toevoegen. Na de 0-8 zege op Smashing is het team voor het eerst koploper van de eredivisie.

,,We gingen er vooraf wel vanuit dat we deze moesten kunnen winnen, maar de vraag was vooral hoe groot de zege zou uitvallen. Dan is dit uiteraard wel een heel mooie uitslag”, aldus coach Serge Mayer.

Want Smashing is zeker niet een zwakke broeder die je zomaar even oprolt, stelde hij. ,,Zeker in de dubbels verwachtten we wel de nodige tegenstand en dat bleek ook zo te zijn.”

Niels Veenstra en Ruben Wijnands moesten bijvoorbeeld alles uit de kast halen om de herendubbel te winnen. Na een partij vol spectaculaire rally’s lukte dat net. Bij de dames maakte Kelly van Buiten aan de zijde van Iris Tabeling voor het eerst haar opwachting in het team. Zij wonnen de partij in de verlenging. ,,Net als vorige week won een nieuwe speler meteen bij het debuut voor het team. Dat is mooi voor het vertrouwen.”

De singles leverden daarna zoals verwacht minder grote problemen op. Alleen Thomas Sibbald verloor een set, maar liep uiteindelijk alsnog uit naar een afgetekende zege.

Het was inmiddels 0-6 toen Ruben Wijnands en Iris Tabeling in hun mixedpartij afgetekend wonnen. De afsluiter was minder ruim. Sibbald en Iben Bergstein stonden voor het eerst zij aan zij op het veld. ,,Dus die waren aanvankelijk nog wat zoekende, maar gaandeweg kregen zij de controle over de wedstrijd en sleepten zij alsnog de winst binnen.”

Een droomstart dus. ,,Beter kun je niet wensen”, jubelde Mayer. Volgende week speelt HBV zijn eerste thuisduel. Dat komt Roosterse BC op bezoek. ,,We kijken ernaar uit.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland