Beverwijker Brian Douwes vecht voor wereldtitel kickboksen tegen Ilunga

Beverwijker Brian Douwes vecht voor wereldtitel kickboksen tegen Ilunga
Brian Douwes in actie.
© Foto Kees Blokker
Beverwijk

Brian Douwes vecht op 3 oktober om de wereldtitel kickboksen tegen de Duister Danyo Ilunga. De 31-jarige Beverwijker van Team Spirit doet dat in Circus Krone in München tijdens Steko’s Fight Night.

Ilunga (32), een uit Congo afkomstige Oosterbuur die in zijn vrije tijd zingt in het kerkkoor van zijn vader, werd eerder dit jaar WKU wereldkampioen door de Nederlander Fred Sikking te verslaan.

De Duitser wil zijn titel graag behouden en dat vieren op Oktoberfest in München. ,,Ik wil snel winnen en daarna de ring rond rennen om de zege te vieren. Maar het wordt een zware strijd. Douwes is een sterke tegenstander’’, laat hij tegen de Duitse krant Bild weten.

Het Noord-Hollandse zwaargewicht uit Beverwijk is actief binnen verschillende vechtsporten, zoals boksen, K1, Enfusion Live, Superkombat and Glory. Hij traint daarvoor bij Team Spirit van Dick Vrij in Beverwijk en Mike’s Gym in Oostzaan.

In 2014 werd Douwes, oftewel The Hitman of Bad Ass, al een keer Europees kampioen kickboksen bij de WFCA. Zijn andere grote overwinningen dateren uit 2017, toen hij runner-up bij een toernooi van de WCC was en hij een toernooi bij de WFL in het lichte zwaargewicht won.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen