Premium

Bij gelijkspel Volendam tegen FC Dordrecht past maar een woord: onvoorstelbaar [video]

Bij gelijkspel Volendam tegen FC Dordrecht past maar een woord: onvoorstelbaar [video]
Volendam

De reacties op en rond het veld uit het kamp van FC Volendam konden vrijdag rechtstreeks worden gekopieerd uit de verslagen van het duel van vijf dagen eerder in Almere. Misschien deed het gelijkspel (1-1) tegen FC Dordrecht zelfs nog meer pijn dan de nederlaag tegen de ploeg van trainer Robert Molenaar. Want bij het resultaat van vrijdag paste eigenlijk maar één woord: onvoorstelbaar.

Dominant, attractief voetballen; aan deze opdracht werd tegen Dor-drecht opnieuw voldaan. Al zou trainer Wim Jonk het duel na afloop wel typeren als ’onze slechtste wedstrijd van dit seizoen’.

,,Ik vond ons na rust slordig bij simpele passjes en we liepen te veel met de bal. Daardoor gaven we Dordrecht telkens de kans om weer in de organisatie te komen. Dan kun je nog zulke mooie statistieken voorleggen, het resultaat is teleurstellend.’’

Dordrecht-trainer Claudio Braga had meer positieve woorden over het spel van zijn tegenstander. ,,Ik heb stiekem best genoten van het spel van Volendam. De ploeg speelt aantrekkelijk, aanvallend, met breedte, diepte en spelers die telkens tussen de linies opduiken. Complimenten voor de staf van Volendam, dat zij dit voor elkaar hebben gekregen.’’

Bij gelijkspel Volendam tegen FC Dordrecht past maar een woord: onvoorstelbaar [video]
De vertwijfeling is af te lezen van de gezichten van Martijn Kaars en Nick Runderkamp.
© Orange pictures/Fred Rotgans

De oefenmeester van de bezoekers gaf ook onmiddellijk toe dat zijn ploeg zich in Volendam niet van haar meest aantrekkelijke kant had laten zien. ,,We hebben een moeilijke week achter de rug, met spelers die in de aanloop naar deze wedstrijd wegvielen. Dan kun je als trainer kiezen: willen we iets ontwikkelen of willen we punten pakken .We hebben voor het laatste gekozen.’’

Er had vrijdag maar één ploeg recht op de punten. Volendam was oppermachtig, creëerde voldoende mogelijkheden, maar opnieuw werd onderstreept dat de ploeg van Jonk moeite heeft met het belangrijkste onderdeel van het voetbalspelletje: scoren.

Zelfs nadat FC Dordrecht met tien man kwam te staan (Brandon Ottewill kreeg twintig minuten voor tijd voor een overtreding op Nick Doodeman zijn tweede gele kaart) slaagde de thuisploeg er niet in om doelman Petar Stoskovic in verlegenheid te brengen.

Dat de ploeg net als tegen Almere een snelle tegentreffer incasseerde hielp niet. Keeper Nordin Bkker bracht bij de eerste corner van de bezoekers in eerste instantie nog wel redding, maar de bal stuitte voor de voeten van de meegekomen verdediger Fabian de Abreu die koelbloedig de 0-1 op het bord schoot.

Volendam pakte de draad snel weer op en toen Darius Johnson, die voor het eerst in de basis startte, na een half uur uit een voorzet van Nick Doodeman de gelijkmaker binnenkopte was het overgrote deel van de Volendamse aanhang ervan overtuigd dat er meer treffers zouden volgen.

Maar ook met Monaco-huurling Franco Antonucci (die een goede indruk maakte) in de ploeg slaagde de thuisploeg er niet in de meer dan verdiende winnende treffer te scoren.

FC Volendam-FC Dordrecht 1-1

13. De Ambreu 0-1, 29. Johnson 1-1. Rode kaart: 71. Ottewill (2x geel).

FC Volendam: Bakker, Fadiga (46. Runderkamp), Tol, Eerdhuijzen, Smal, Plat (74. Antonucci), Vlak, Visser, Doodeman, El Azzouzi (64. Kaars), Johnson.

FC Dordrecht: Stoskovic, Montsma, Ottewill, Lewis, De Ambreu, Smith, Green, Wehrmann (74. Gronsveld), Kok, Hogesteger (60. Achahbar), Marques (90+1. Schalekamp).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen