Sergiño Dest langer bij Ajax

Sergiño Dest langer bij Ajax
Sergino Dest.
© ANP
AMSTERDAM

Ajax heeft het contract met Sergiño Dest met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.

De 18-jarige Dest debuteerde dit seizoen tijdens het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal in het eerste elftal van Ajax. Hij heeft inmiddels zeven duels in de hoofdmacht van de landskampioen achter de rug.

Erik ten Hag is erg tevreden over de manier waarop Dest zich ontwikkelt. "De lat ligt hoog bij het eerste elftal. Daar moet de jeugdopleiding zich aan aanpassen", zei de trainer van Ajax.

"Maar Dest is het voorbeeld dat het voor jeugdspelers mogelijk is tot het eerste elftal door te dringen. Spelers stellen zich uiteindelijk op."

Lees ook: Voor eigen jeugd van Ajax is het steeds moeilijker het eerste te halen, maar Sergino Dest lukt het [video]

Dest is geboren in Almere, als zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder. Afgelopen week speelde hij twee oefeninterlands met de Verenigde Staten tegen Mexico en Uruguay. Ten Hag heeft contact opgenomen met bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal nadat Dest voor beide duels was uitgenodigd.

"Ik heb Koeman inderdaad getipt", zei Ten Hag. "Want Dest is in mijn ogen een groot talent. Hij moet uiteindelijk zelf kiezen. Maar als Nederlander hoop ik natuurlijk dat hij voor Oranje kiest."

Dest mag in de toekomst nog voor het Nederlands elftal uitkomen omdat hij alleen nog maar vriendschappelijke interlands voor de Verenigde Staten heeft gespeeld.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen