Niets af te dingen op overwinning van Telstar op MVV

Maastricht

Telstar heeft vrijdagavond met 1-2 gewonnen op bezoek bij MVV. Spitsen Reda Kharchouch en Glynor Plet hielpen hun ploeg met doelpunten aan de overwinning.

Het was de eerste keer dat Glynor Plet in de basis stond. In de eerste helft was de 32-jarige spits slordig. Hij verspeelde veel ballen en kwam niet tot serieuze kansen. Reda Kharchouch speelde daarentegen een goede partij. Vanaf de linkerkant zorgde hij voor veel gevaar.

Lees ook: Glynor Plet speelt tegen MVV slordig en onwennig, maar scoort wel al zijn derde doelpunt van het seizoen [video]

Op de overwinning in Maastricht was niets af te dingen. Telstar was negentig minuten lang de betere ploeg. Na de slechte prestatie tegen Cambuur Leeuwarden vorige week, 0-2 verlies in eigen huis, was het spel dit keer frisser en gedurfder. Met Kharchouch en Plet in de spits en jeugdinternational Elayis Tavsan daar vlak achter was Telstar dominant. Tot grote kansen leidde dat in de eerste helft nog niet.

In de tweede helft kwam de ploeg na acht minuten op voorsprong. De goal van Plet ontstond uit een rommelige situatie voor het doel. De bal werd liefst twee keer door een Limburgse verdediger van de lijn gehaald. De derde keer was het wel raak.

Het tweede doelpunt van Telstar ontstond na een spectaculaire actie van Tavsan. Hij liep zich vast in de verdediging, waarna de bal bij Kharchouch terecht kwam. Hij haalde schitterend uit. De bal krulde in de rechterbovenhoek. 0-2.

In de blessuretijd kwam MVV nog op 2-1 door een doelpunt van Joeri Schroijen. Dat doelpunt mocht keeper Anthony Swolfs zich aan rekenen. Hij werkte de bal bij een corner onbesuisd weg, waarna Schroijen vrij kon inschieten.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht