Premium

Kinderen maken muziek voor weeskinderen India

Kinderen maken muziek voor weeskinderen India
Vanita Attema en Sulu Kalro, die haar veertig jaar geleden naar Nederland bracht.
© Foto archief
Landsmeer

Kinderen van de Landsmeerse basisscholen maken zondag 29 september muziek voor weeskinderen in India.

De leerlingen spelen liedjes die zij tijdens een ander Rotary-project, Kinderen en Muziek, op school hebben geleerd. Het muziekfestival is op touw gezet door Vanita Attema van Rotary Landsmeer samen met het Dorpshuis.

De kaartverkoop start deze week bij de scholen. Vanaf 23 september zijn ze te koop in het Dorpshuis voor €10 inclusief een consumptie. Lootjes voor de loterij worden tijdens het festival verkocht en verloot. Vele bedrijven hebben prijzen geschonken.

De opbrengsten komen ten goede aan weeskinderen met een beperking in India. Rotarylid Vanita Attema is veertig jaar geleden geadopteerd uit India. Ze werd via een vertegenwoordigster van de Stichting Welzijn Bal Anand naar Nederland gebracht. Deze stichting vangt weeskinderen met een beperking op.

In 2015 heeft Rotary Landsmeer het project Kinderen & Muziek gei¨nitieerd. In samenwerking met de gemeente en muziekvereniging Amicitia is het gelukt om muziekonderwijs blijvend in te voeren op alle Landsmeerse basisscholen.

De optredens in het Dorpshuis beginnen om 11 uur met leerlingen van De Stap en De Wagemaker, om 14 uur volgen Montessori en De Fuik en om 16.30 uur De Hoeksteen en De Augustinus.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen