Chaos rond Blaricumse school ’valt mee’, maar veilig wordt het nooit. ’Klaar-over worden is me nooit gevraagd’

Chaos rond Blaricumse school ’valt mee’, maar veilig wordt het nooit. ’Klaar-over worden is me nooit gevraagd’
Chaos? ,,Dat valt wel mee.” Maar opletten blijft het rond de scholen in Blaricum
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Blaricum

Ja het is druk op de wegen rond de Openbare Basisschool Blaricum als de school ’s ochtends begint en ’s middags als de schooldag erop zit. Maar een levensgevaarlijke chaos, zoals eerder deze week werd gesuggereerd door gemeenteraadsleden? ,,Ach, dat valt heel erg mee, toch’’, vinden de ouders.

Voor wie op een doordeweekse dag tegen half negen ’s ochtends vanuit het rustige dorpscentrum over de Verbindingsweg zijn weg zoekt naar de Eemnesserweg komt al snel ogen te kort. Overal geparkeerde auto’s en fietsen. Ouders met kinderen aan de hand kruisen snellopend de rijweg. Ook de trottoirs zijn gevuld met kwebbelende scholieren en volwassenen. Snel, snel, de school begint bijna. Het dwingt je als automobilist je snelheid aan te passen.

Een parkeerplekje vinden is geen sinecure, zo maakt het beeld in de omliggende straten duidelijk. Eindeloze rijen geparkeerd blik. Voor de school zelf mag het, sinds er kiss & ridestroken zijn aangelegd, niet meer. Je mag de kinderen afzetten en moet dan direct weer wegrijden. En daar houden de ouders zich deze ochtend heel aardig aan, zo blijkt tijdens een klein inspectierondje. Slechts een enkeling denkt kennelijk dat die regel niet voor hem geldt.

De meeste ouders maken er niet zo’n punt van. ,,Over het algemeen gaat het eigenlijk best wel goed’’, vertelt een vader die net zijn kroost heeft afgeleverd. Betekent dat nou dat de verkeerssituatie rond de school veilig is geworden? ,,Ach gevaarlijk blijft het. Met wegen rondom de school zit een ongeluk in een klein hoekje. Een snel rijdende fietser kan al voldoende zijn.” Ouders vragen toezicht te houden en als klaar-over op te treden zou, volgens diezelfde raadsleden, geen zin hebben, omdat jullie daarvoor niet te porren zijn. Papa kijkt verbaasd. ,,Als dat nodig is zou ik dat heus wel doen. Het is me alleen nooit gevraagd.’’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen