Premium

Beurs IAA stevig uitgekleed

Beurs IAA stevig uitgekleed
Op de IAA staat de volledig elektrische Taycan.
© Foto Porsche

Niet eerder haakten zoveel merken af voor de Internationale Automobil Ausstellung, die morgen in de Messe van Frankfurt van start gaat. Wat blijft er nog over?

De volgende merken zullen niet aanwezig zijn, in willekeurige volgorde: Subaru, Suzuki, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Citroën, DS, Cadillac, Chevrolet, Renault, Alpine, Dacia, Toyota, Mazda, Nissan, Infiniti, Aston Martin, Ferrari, Mitsubishi, Rolls-Royce, Volvo, Tesla, Abarth, Polestar en Mini. Sommige van deze merken hadden voor een aardige inbreng kunnen zorgen, met showprimeurs als de Ferrari SP90 Stradale, Peugeot 2008, Alpine A110S, Chevrolet Corvette C8, Subaru Outback en Rolls-Royce Ghost. Mazda houdt zijn elektro-auto vast tot de Tokyo Motor Show in november.

Door al deze afzeggers blijft een deel van de hallen ongebruikt. Eén hal wordt ingericht met klassiekers en op de buitenplaats komen een offroad- en een proefrittenparcours. Maar de aanwezige merken zullen toch voor enig vuurwerk zorgen. Volkswagen trekt op de IAA bijvoorbeeld het doek van de ID.3, wat de eerste elektrische volksauto moet worden. Porsche onthult de 911 Targa en de elektrische Taycan. En Audi toont de Q3 Sportback, de gefacelifte A4 en de A6 Allroad. BMW pakt uit met de nieuwe 1 Serie, 3 Touring, 8 Gran Coupé, M8 en X7 M50i. Bentley neemt de Flying Spur mee en Ford presenteert de Focus Wagon ST, de Puma, de vernieuwde Kuga en de Explorer. De Honda-stand staat in het teken van de veelbelovende e-citycar. Hyundai onthult een nieuwe i10 en Kia stelt de XCeed voor. Land Rover richt de schijnwerpers op de fonkelnieuwe Defender. Opel is er met de Corsa, de gefacelifte Astra en Insignia en de Grandland X Hybrid4. Er is dus nog genoeg te zien in Frankfurt.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.