Premium

Purmerends jongerencentrum Columbuzz begin volgend jaar opgeleverd

Purmerends jongerencentrum Columbuzz begin volgend jaar opgeleverd
Purmerend

De nieuwbouw van jongerencentrum Columbuzz in de Purmerendse wijk Weidevenne wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

Het college laat dat weten in een reactie op vragen van Leefbaar Purmerend. Raadslid Kathleen Visser wilde weten hoe het zat met de bouw van het jongerencentrum aan de Canberrastraat.

De woningen in het complex zijn namelijk wel al opgeleverd, maar dat geldt niet voor Columbuzz dat een ruimte op de begane grond betrekt. Het jongerencentrum zit momenteel in een noodgebouw.

Volgens het college is er vertraging ontstaan in de oplevering van de permanente huisvesting door de verhuurder, woningcorporatie Intermaris. ,,Wegens de zeer sterk toegenomen bouwkosten beoogde de verhuurder tussentijds wijzigingen in kwaliteit en aantal vierkante meters door te voeren.’’

Dat zou hebben geleid tot een sterke achteruitgang van de exploitatie van Columbuzz, en daarom trapte de gemeente op de rem.

Een en ander leidde tot extra overleg tussen Intermaris, de gemeente en welzijnsstichting Clup die Columbuzz exploiteert. Uiteindelijk bereikten de partijen overeenstemming, maar gevolg is wel dat de oplevering pas begin 2020 te verwachten is.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen