Anti-witwasactie Beverwijk duurde nog hele donderdagavond [video]

Anti-witwasactie Beverwijk duurde nog hele donderdagavond [video]
© Michel van Bergen
BEVERWIJK

Bij de grote politieactie tegen witwassen op een bedrijventerrein in Beverwijk heeft de politie tot nu toe ruim 150.000 euro in beslag genomen. Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond. De politieactie duurde volgens een woordvoerder donderdag nog de hele avond. "Verdachten die zijn of worden aangehouden, zullen op een later tijdstip worden gehoord."

De politie, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst vielen donderdagmiddag in Beverwijk tientallen telecomwinkels binnen. Ze worden doorzocht in een groot onderzoek naar ondergronds bankieren.

Er doen 250 agenten en ambtenaren mee en er worden geldhonden ingezet. Computers en administratie zijn in beslag genomen. Het bedrijventerrein is volledig afgesloten van de buitenwereld.

Lees ook: Groot onderzoek politie, FIOD en Belastingdienst bij Midi Center Beverwijk [video] en ’Miljoenen witgewassen via Beverwijkse telecombedrijfjes’

"Het vermoeden bestaat dat de telecomhandel slechts een façade was om het verplaatsen van grote geldbedragen mogelijk te maken en te verhullen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vermoedelijk miljoenen euro’s verplaatst via telecombedrijven op het terrein", aldus een woordvoerder.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen