Groot onderzoek politie, FIOD en Belastingdienst bij Midi Center Beverwijk [video]

1/8
BEVERWIJK

Politieagenten zijn donderdag veertig telecomwinkels binnengevallen in het Midi Center aan de Parallelweg in Beverwijk. Bij het onderzoek zijn ook medewerkers van de FIOD, het OM en de Belastingdienst betrokken.

De winkels worden doorzocht in een groot onderzoek naar ondergronds bankieren, aldus de politie. Over de resultaten van het onderzoek is nog niets bekend.

Volgens Thomas Aling, woordvoerder van de Landelijke Eenheid, is het onderzoek gestart omdat het opviel dat er weinig activiteiten in de winkels konden worden waargenomen. ,,Niet in de winkels zelf maar ook niet op internet. Dan is er wel reden om te denken dat er op andere manieren geld wordt verdiend.’’

Het terrein is donderdag aan het begin van de middag hermetisch afgesloten en iedereen die zich er bevond, werd gecontroleerd.

Lees ook: ’Miljoenen witgewassen via Beverwijkse telecombedrijfjes’

Een deel van de winkels was niet open. Eigenaren van winkels waar de deur op slot zat, zijn opgebeld en gevraagd hun zaak alsnog te openen. Blijft dat zonder resultaat, dan wordt de toegang geforceerd door het slot open te breken.

Lees ook: Vijftig belwinkels in Midi Center Beverwijk doelwit groot onderzoek witwassen en ondergronds bankieren

Ook werden slijptollen gebruikt om deuren en rolluiken te openen.

Groot onderzoek politie, FIOD en Belastingdienst bij Midi Center Beverwijk [video]
© Michel van Bergen

Nadat de eerste agenten een controle hadden gedaan, zijn er twee bussen vol met agenten en medewerkers van de overige diensten aangevoerd om de verdere controle uit te voeren. Meer dan 250 medewerkers van de verschillende diensten zijn ingezet.

Groot onderzoek politie, FIOD en Belastingdienst bij Midi Center Beverwijk [video]
© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen