Premium

Nieuw MBO-gebouw Karekietpark in gebruik genomen

Nieuw MBO-gebouw Karekietpark in gebruik genomen
Met acrobatische toeren werd het nieuwe MBO-college in Purmerend officieel geopend.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Met een spectaculaire show van acrobaten en een goochelaar is donderdag het nieuwe MBO-college aan het Karekietpark in Purmerend geopend. Het pand biedt onderdak aan 1400 leerlingen van het Horizon College en het Regio College.

De twee middelbare beroepsopleidingen delen vanaf nu een en hetzelfde pand. En dat is uniek voor twee afzonderlijke scholen die geen plannen hebben om te fuseren. Toch is samenwonen aantrekkelijk, bijvoorbeeld omdat de praktijkruimtes voor de opleidingen gedeeld kunnen worden. Het gebouw biedt ruimte aan maxmaal 1800 leerlingen, maar dit schooljaar lopen er dus al 1400 studenten rond.

Tijdens het openingsfeest blikten schooldirecteuren Arjan Vethman van het Horizon en Martijn Kool (Regio College) terug op het verleden van de twee MBO-scholen en de plannen om samen een gebouw te betrekken. De kiem daarvoor werd gelegd in 2006, toen het Horizon College besloot om ook in Purmerend opleidingen aan te bieden. Daar was het Regio College indertijd niet blij mee verklapte Kool. ,,Maar daar is verandering in gekomen.’’ Met als resultaat ’een mooi nieuw gebouw’. ,,We wilden het MBO-onderwijs smoel geven, en dat is gelukt.’’

Daar waren bestuursvoorzitters Anja Grootoonk en Bernard Fransen het roerend mee eens. ,,Ons doel was een goed geoutilleerd gebouw waar je goed kunt leren’’, stelde Grootoonk. ,,Dat is gelukt. Dat maakt me zo blij, zo trots, met name voor de studenten.’’ Fransen noemde de leerlingen ’de betonvloer, de ruggengraat van onze samenleving’. ,,Hier staat de toekomst van onze maatschappij.’’

Leerlingen Selina Mulder en Kai Koster maken alweer ruim een week gebruik van het nieuwe schoolgebouw. ,,Een enorme toevoeging’’, vindt verpleegkundestudent Mulder. ,,We hebben hier volledige praktijklokalen, en hebben alles bij de hand. Koster, die een vooropleiding voor een baan bij defensie volgt, is vooral blij dat de school nu in één pand is gehuisvest. Tot de verhuizing zat het Horizon op twee locaties, en dus moest er vaak heen en weer gefietst worden.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen