Premium

Variatie is kracht van Rapidity: Beverwijkse tafeltennissers zijn blij weer terug te zijn in de derde divisie

Variatie is kracht van Rapidity: Beverwijkse tafeltennissers zijn blij weer terug te zijn in de derde divisie
Routinier Ron van den Burg (links) wordt geflankeerd door teamgenoten Joost Nijman, Tim Peperkamp en Marco Kamerling.
© Martin de Haan
Beverwijk

Kortstondig was Rapidity even een afdelingsclub, maar komende weken gaan de Beverwijkers weer de vertrouwde plek innemen op het landelijk niveau. En met enige aspiratie. ,,Plek twee of drie moet haalbaar zijn.”

Ron van den Burg is nog altijd de spil in het team. De Haarlemmer rijdt al een bijna een kwart eeuw van zijn woonplaats naar het Kuenenplein om te trainen en te spelen. ,,Dit is inderdaad echt mijn club geworden.”

En stoppen wil de vijftiger voorlopig nog niet. Zeker nu het bij Rapidity weer een beetje begint te leven, wil hij graag zijn steentje blijven bijdragen. Zowel als trainer als als speler van het eerste team. Hij was ooit door de voorzitter van Rapidity als trainer benaderd na wat onenigheid bij zijn oude vereniging Spaarne. ,,Dat is allemaal weer goed gekomen hoor. Ik sla er af en toe ook nog wel eens een balletje. En het leuke is dat ik nu in een team speel met jongens die ik het verleden nog getraind heb.”

Rentree

De beste daarvan is Tim Peperkamp. Zijn rentree, afgelopen voorjaar, heeft de ambitie vergroot bij de hoofdmacht. ,,Hij is een enorme versterking. Tim heeft vier jaar niet getafeltennist, maar onlangs won hij nog een voorbereidingstoernooi waar hij een speler uit de eredivisie versloeg. Hij steekt er bij ons echt bovenuit. De overige spelers zijn redelijk aan elkaar gewaagd en horen stuk voor stuk allemaal in de derde divisie thuis. En het mooie is: het zijn allemaal heel verschillende spelers. We hebben aanvallers en verdedigers en ook nog twee linkshandigen. Dus we kunnen op die manier een beetje gaan kijken welke spelers het meest geschikt zijn tegen welke tegenstanders.”

Naast Tim Peperkamp is ook Martijn Schram nog niet zo lang terug in de hoofdmacht. ,,Hij was er ook een tijdje uit en is ook zeker een versterking. Zo hoeven de spelers ook niet allemaal elke week te spelen. Ik zal zelf het vaakst van de partij zijn. De andere jongens gaan een beetje rouleren. Zij zijn allemaal tussen de dertig en veertig en hebben jonge gezinnen. Dus dan is zes, zeven wedstrijden per competitie spelen wel prima.”

Want landelijk spelen betekent uitduels over de provinciegrenzen heen. Rapidity zal echter goed beslagen ten ijs komen, stelt Van den Burg. ,,We hebben in tegenstelling tot de afgelopen jaren de hele zomer doorgetraind en daarnaast ook nog toernooien gespeeld. We willen echt goed presteren komend seizoen.”

Tot zijn vreugde ziet Van den Burg de club, die ook nog enige tijd in de tweede divisie uitkwam, opleven. ,,Het was een beetje ingeslapen geraakt, maar dit jaar is er een nieuw bestuur aangetreden en dat doet er alles aan om de vereniging vooruit te helpen met nieuwe initiatieven. We hebben inmiddels weer twee jeugdteams, dus we zijn ons als club echt aan het ontwikkelen. Je merkt ook dat er bij de wedstrijden weer wat meer mensen komen kijken.”

Daarin past ook de stap om het eerste en tweede team weer op zaterdagmiddag te laten spelen. ,,En na afloop van de wedstrijd gaan we dan met zijn allen eten. Ook met de tegenstander erbij. Die traditie was verdwenen, maar zal in ere worden hersteld.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen