Premium

Oostzaner moet de cel in voor wapenbezit

Oostzaner moet de cel in voor wapenbezit
Oostzaan

„Het is mijn fout dat dat ding in de auto lag, maar dat wapen is niet van mij. Ik had kort daarvoor een vriend een lift gegeven en die had het in de auto laten liggen. Ik moet gewoon wat meer afstand nemen van mijn foute vrienden.”

Dat zei de 54-jarige Mohammed B. uit Oostzaan donderdag tegen de politierechter in Alkmaar. Hij werd op 9 juli aangehouden nadat de politie hem zag bellen achter het stuur. Hij kon zich niet legitimeren, waardoor de politie besloot de auto te doorzoeken.

Daar vonden agenten een zwart tasje met een geladen, aangepast alarmpistool. Het wapen kon daardoor worden gebruikt om echte munitie af te vuren, maar was volgens justitie ook extra onberekenbaar en gevaarlijk.

Het is niet de eerste keer dat B. in verband met vuurwapens moest voorkomen. In 2015 werd hij dankzij een incident met een pistool nog veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf, maar volgens hem was dit een onterechte veroordeling.

Maar justitie had daar geen oren naar en besloot B. als een veelpleger te zien. De officier eiste daarom een gevangenisstraf van 9 maanden tegen de Oostzaner.

Scheiding

Advocaat Taghi stelde dat zijn cliënt er niks aan kon doen dat het wapen nog in de auto lag en vroeg daarom om zijn cliënt vrij te spreken. B. ligt in een scheiding en heeft zijn kinderen al ruim twee maanden niet gezien.

Hij wil zich graag proberen te verzoenen met zijn ex, maar dat lukt hem naar eigen zeggen ’een beetje moeilijk als ik steeds vast zit’.

De Oostzaaner zit al ruim twee maanden in voorarrest vast. De politierechter vond de eis van justitie ook wel aan de hoge kant. Hij veroordeelde de man tot vijf maanden cel.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen