Premium

Verdachten van gewelddadige woningoverval in Alkmaar na ’snapchatdate’ staan op beeld

Verdachten van gewelddadige woningoverval in Alkmaar na ’snapchatdate’ staan op beeld
Verdachte 1: baardje, zwarte zonnebril, voetbalshirt van het Nederlands elftal.
© Foto Politie
Alkmaar

De politie heeft beelden vrijgegeven van vermoedelijk twee verdachten, die bijna duizend euro hebben gepind met een in Alkmaar gestolen bankpas.

Deze pas is op 29 juli buitgemaakt tijdens een gewelddadige woningoverval aan de Cobdenstraat in Alkmaar.

Afspraak

De 21-jarige bewoner had via Snapchat een afspraak met een man gemaakt. Tijdens hun date pakte zijn gast een pistool, dwong de bewoner zijn mobiele telefoon, bankpas plus pincode af te staan.

Het geld is op dezelfde dag en op de dag erna (29 en 30 juli) in Almere-Binnen opgenomen. De politie sluit niet helemaal uit dat op de opnamen, gemaakt tijdens het pinnen, een en dezelfde verdachte te zien is.

Omdat de man op de ene foto wat donkerder getint lijkt dan op de andere en sprake is van andere kleding, kan ook sprake zijn van een handlanger.

Identiteit

De dader of daders lopen in ieder geval nog vrij rond, de identiteit heeft de recherche tot dusverre niet weten te achterhalen.

Buurtonderzoek in Alkmaar heeft niks opgeleverd; ook zijn vanuit de Cobdenstraat en directe omgeving geen camerabeelden beschikbaar gesteld.

De politie hoopt door de beelden bij het pinapparaat openbaar te maken op aandacht in zowel Noord-Holland als Flevoland voor de zaak. Dit in de hoop dat getuigen of tipgevers, die meer weten of iemand herkennen, zich melden.

Tips

Tot dusverre heeft de recherche geen tips ontvangen. Bellen kan via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen