Zaanse vrouw aangehouden in onderzoek naar drogeren 94-jarige: slachtoffer onderkoeld en verward

Zaanstad

Een 61-jarige vrouw uit Zaandam is woensdagmiddag aangehouden in onderzoek naar het drogeren en bestelen van een 94-jarige man uit Amsterdam-Noord. De vrouw heeft zich bij de politie gemeld.

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij op woensdag 27 april het 94-jarige slachtoffer in zijn zelfstandige woonruimte in een verzorgingstehuis zou hebben gedrogeerd, waarna ze er vandoor is gegaan met zijn bankpas.

Vlak daarna werd er een groot bedrag van zijn rekening opgenomen. Het slachtoffer werd uren later uitgedroogd, verward en onderkoeld aangetroffen in zijn kamer. Enkele dagen voor deze gebeurtenis hadden de vrouw en het slachtoffer elkaar ontmoet in het verzorgingstehuis. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten zijn geweest.

De recherche denkt dat de vrouw op een berekende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht waren vijf tips binnengekomen. Van de vrouw zijn herkenbare beelden uitgezonden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen