Publiekslezing in het Antoni van Leeuwenhoek over pijn bij kanker

Publiekslezing in het Antoni van Leeuwenhoek over pijn bij kanker
Sandra Huissoon, anesthesioloog-intensivist bij het Antoni van Leeuwenhoek.
© Foto Martin Hogeboom

Veel mensen met kanker hebben pijn. Tijdens de diagnose, de behandeling of daarna. Vaak verdwijnt de pijn na enkele dagen, weken of maanden.

Het Antoni van Leeuwenhoek houdt donderdagavond 26 september een publiekslezing over pijnbestrijding.

„Veel mensen met kanker hebben pijn. Maar ook een behandeling met een operatie, bestraling of chemotherapie kan pijnklachten geven. Vaak verdwijnt de pijn na enkele dagen, weken of maanden. Soms is de pijn blijvend of ontstaat pas later. In het Antoni van Leeuwenhoek beginnen wij al met pijnbestrijding voorafgaand aan een eventuele operatie. Dat is belangrijk om de pijn na de operatie zoveel mogelijk te beperken”, vertelt Sandra Huissoon, anesthesioloog-intensivist.

Pijnblokkade

Tijdens deze publiekslezing vertellen de anesthesiologen wat er gebeurt op de operatiekamer, op de intensive care en op de langere termijn. Wat is pijn en hoe ontstaat het? Hoe verloopt een pijnbehandeling in het Antoni van Leeuwenhoek en welke mogelijkheden zijn er? Hoe gaat bijvoorbeeld een pijnblokkade in zijn werk? Er is ook een patiënt die vertelt over haar ervaringen met pijn.

Publiekslezing in het Antoni van Leeuwenhoek over pijn bij kanker

De publiekslezing in het Piet Borst Auditorium van het AVL aan de Plesmanlaan 121 is 26 september van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Gratis toegang.

Aanmelden is mogelijk via: https://symposium.nki.nl/publiekslezing

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.