Premium

Tiny houses op Corodex-terrein in Zandvoort-Noord?

Tiny houses op Corodex-terrein in Zandvoort-Noord?
Een voorbeeld van een tiny house.
© Archieffoto EPA
Zandvoort

Woningen komen er voorlopig toch niet op het Corodex-terrein in Zandvoort. Waarom zou je de braakliggende grond dan niet gebruiken om jongeren tijdelijk te huisvesten?

GroenLinks en PvdA in Zandvoort denken daarbij aan tiny houses of containerwoningen. Maar een andere tijdelijke invulling kan volgens Karim El Gebaly van GroenLinks ook. ,,Iets waar de Zandvoortse gemeenschap wat aan heeft.’’

Wethouder Gert-Jan Bluijs reageerde deze week tijdens een commissievergadering enthousiast op de suggesties. Hij gaat kijken of het mogelijk is om de grond tijdelijk voor andere dingen te gebruiken.

Na het mislukken van een omvangrijk bouwplan voor het Corodex-terrein, het AWZI-terrein en de Curie-driehoek, probeert de gemeente op kleinere schaal huizen van de grond te krijgen. Het AWZI-terrein (de voormalige rioolzuivering) valt nu buiten het plangebied. Op het Corodex-terrein moeten huizen komen, de Curiedriehoek moet woon-werkgebied worden. Als alles meezit zou de bouw in 2022 kunnen beginnen.

De Zandvoortse politiek is blij met de nieuwe koers, maar vraagt zich wel af of het dit keer wel gaat lukken om iets van de grond te krijgen. De eigenaar van het Corodex-terrein is woningcorporatie De Key en die werkt volgens Patrick Berg (OPZ) ’niet altijd constructief mee’. ,,Wij willen nog déze raadsperiode een schep in de grond’’, aldus Berg.

Bij de fracties is bijvoorbeeld sterke twijfel of er op het Corodex-terrein wel genoeg sociale huurwoningen kunnen verrijzen. De gemeente wil er graag 200 sociale huurwoningen bij hebben omdat daar enorme behoefte aan is. Volgens wethouder Bluijs hangt daarbij niet alles af van het Corodex-terrein. ,,Ook op andere plekken zijn er mogelijkheden voor sociale woningbouw.’’ Bluijs kan ook leven met honderd sociale huurwoningen op het Corodex-terrein en honderd sociale huurwoningen elders.

Tafel

De wethouder gaat de komende tijd met De Key om de tafel. ,,Binnen drie, vier maanden moet duidelijk worden of we er samen uitkomen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen