KZ-korfballer Jordi Pasma zag afvallen voor Oranje na WK niet aankomen

KZ-korfballer Jordi Pasma zag afvallen voor Oranje na WK niet aankomen
Jordi Pasma behoort niet meer tot de selectie van Oranje.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Koog aan de Zaan

Jordi Pasma behoort na anderhalf jaar niet meer tot de selectie van het Nederlands team. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte dat woensdag bekend en de beslissing wekte verbazing bij de speler zelf. „Het is gek en voor mij onverwacht. Ik had dit avontuur nog lang niet willen afsluiten”, aldus de 27-jarige korfballer van KZ.

Tegenover het vertrek van Pasma, staat de terugkeer van zijn vijf jaar jongere teamgenoot Alwin Out. Die werd in april van dit jaar voor het eerst geselecteerd, maar viel af toen de definitieve selectie werd bekendgemaakt. Scholtmeijer liet toen al weten gecharmeerd te zijn van de Zaankanter, die echter ten opzichte van de andere acht mannen net wat minder was en dan met name in het samenspel.

Ook de Zaandijkse Jet Hendriks (26) keert terug bij Oranje, nadat ze vorige maand op het WK ontbrak. De TOP-speelster miste in de voorbereiding op dat toernooi een deel van het internationale programma en dat was reden voor Scholtmeijer om haar niet mee te nemen naar Zuid-Afrika, waar Nederland voor de tiende keer de wereldtitel veroverde. Vorig jaar deed Hendriks ook al niet mee aan het EK en dat kwam toen door lichamelijke klachten. Ze kampte met een ’dynamische hernia’. „Als gevolg van de intensieve trainingen verslijten m’n kraakbeenringen, waardoor ik last krijg van zenuwpijn. En het is niet duidelijk hoe lang het gaat duren”, meldde ze destijds daarover.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen